Peru, al IV-lea an la rând “cea mai bună destinație culinară din lume” Peru, al IV-lea an la rând “cea mai bună destinație culinară din lume”
Peru a fost distins, pentru al patrulea an la rând, cu World Travel Awards, echivalentul premiilor ‘Oscar pentru Turism’, care recompensează anual “cea mai... Peru, al IV-lea an la rând “cea mai bună destinație culinară din lume”

Peru a fost distins, pentru al patrulea an la rând, cu World Travel Awards, echivalentul premiilor ‘Oscar pentru Turism’, care recompensează anual “cea mai bună destinație culinară din lume”, relatează EFE, citat de Agerpres.

Premiile Wolrd Travel Awards au fost acordate patru ani la rând Republicii Peru, considerată cea mai bună destinație culinară din lume. Precedentele ediții au fost organizate, înainte de Maroc, la New Delhi, Dubai și insulele Bahamas.

Organizatorii au subliniat că Peru s-a consolidat în regiunea latino-americană și în lume ca punct de reper al gastronomiei, în asemenea măsură încât există turiști care vin în această țară doar pentru descoperi și a se bucura de bucătăria peruană.

“Bucătăria peruană este un cumul al multor eforturi și este totodată o sinteză a multor culturi, africană, spaniolă, chineză sau japoneză; cel mai important pentru noi este să putem împărtăși lumii această experiență culinară și culturală”, a subliniat el. Pentru a da o idee despre importanța bucătăriei peruane, el a reamintit că în țară există 80 de institute în domeniu, pe lângă cele cinci universități absolvite anual de 15.000 de studenți. – Bernardo Muńoz, consilier economic și comercial al Republicii Peru la Madrid.

Printre virtuțile gastronomiei andine se numără o amplă biodiversitate, precum sutele de soiuri de cartofi, porumb sau cereale (precum quinua), legume și fructe care sunt diferite în funcție de regiunile în care se cultivă: pe țărm, în junglă sau pe dealuri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.