Travel trends: 3 destinații pentru pasionații sporturilor de iarnă Travel trends: 3 destinații pentru pasionații sporturilor de iarnă
Nu mai este de ceva timp o surpriză faptul că Austria este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor români pasionați de sporturile de iarnă.... Travel trends: 3 destinații pentru pasionații sporturilor de iarnă

Nu mai este de ceva timp o surpriză faptul că Austria este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor români pasionați de sporturile de iarnă.

Pentru că ne pregătim intens pentru vacanța de iarnă din 2015 și pentru cele câteva săptămâni bune în care ne vom răsfăța (și) pe pârtiile din alte țări, specialiștii Tripsta vin cu o serie de recomandări pentru cele mai cool stațiuni europene în care ne putem petrece sărbătorile și city break-urile din acest sezon.

Aventuri tiroleze: mii de kilometri de pârtii pentru schi și distracție pentru întreaga familie

Regiunea austiacă Tirol este una dintre cele mai căutate pentru vacanțele de iarnă și nu este o supriză că aceasta este destinația numărul 1 din Alpii europeni. În zonă se găsesc 80 de zone de schi cu paste 3,000 de kilometri de pârtii și circa 300 de școli de schi, precum și sute de schi-lifturi modern. Unele dintre cele mai căutate stațiuni ale zonei sunt Obergurgl Ski Resort și Alpbach Ski Resort.

Obergurgl Ski Resort este a doua cea mai veche stațiune de schi din Austria, după St Anton, și a celebrat 100 de ani în 2011. Obergurgl este una dintre stațiunile unde zăpada este elementul sigur din decor și cel mai important accesoriu al șarmului locului, păstrat de proprietarii resortului, care au rezistat cu success expansiunii și au controlat dezvoltarea stațiunii. Turiștii care aleg această destinație pot alege să se cazeze în special la hoteluri de trei și patru stele, dar și la o serie de cabane și pensiuni. Turiștii pot participa și la evenimente care au loc după ce se termină ziua de schi, cum ar ceaiuri dansante sau concerte. schi-primavara-pe-ghearul-hintertux

Alpbach Ski Resort este o stațiune potrivită familiilor care se află la doar o oră de aeroportul din Innsbruck. Destinație populară în rândul turiștilor, Alpbach este cunoscut pentru arhitectura în stil traditionalist, ospitalitate și clientele loială, cei mai mulți turiști revenind an după an. Alpbachtal dispune de 63 de kilometric de zone sciabile și oferă cea mai bună experiență europeană atunci când vine vorba de schiatul nocturn.

Elveția – sporturile de iarnă sunt și aici la ele acasă

Pe lângă Austria, și Elveția este o destinație pentru fanii sporturilor de iarnă. Cei cărora le place să schieze sunt așteptați în special în zona Bernese Oberland, o zonă minunată, cu un peisaj feeric și sute de pârtii. Pentru călători, cea mai rapidă modalitate de a ajunge în regiunea Bernese Oberland este via Berna.

Una dintre stațiunile de iarnă de top din Elveția este Gstaad, regiune care atrage un mix de vizitatori, turiști cunoscuți și celebrități internaționale, care fie stau în Gstaad fie, în cazul familiilor cu copii, se cazează în saturile mai mici din împrejurimi. Atunci când vine vorba de sporturile de iană, regiunea le oferă schiorilor și pasionaților de snowboard acces la peste 220 de kilometri de pârtii situate la altitudini de peste 3,000 de metri. Mai mult, în regiune se găsesc și parcuri de iarnă și toboganuri, alături de 165 de kilometri de pârtii pentru diverse stiluri de schi și de 200 de kilometric de cărări destinate drumețiilor pe timp de iană.

15. The Cambrian Hotel, Adelboden, SwitzerlandSt. Moritz este bine-cunoscuta stațiune internațională și dublă gazdă a Olimpiadei de Iarnă, dar este faimos și pentru izvoarele sale minerale, descoperite în urmă cu mai bine de 3,000 de ani. Pentru entuziaștii sporturilor de iarnă, St.Moritz  pune la dispoziție 350 de kilometric de piste cu o infrastructură de invidiat. Muntele pe care se află St. Moritz, Corviglia, găzduiește cea mai înclinată pârtie din Elveția, care este, de asemenea, și una dintre cele mai vechi piste natural de bob din lume. Pe de altă parte, turiștii au la dispoziție 150 de kilometri pentru plimbări pe timpul iernii, un parc de distracție pentru snowboard-eri, curling și traininguri pentru înălțime.  Dacă stațiunea vi se pare interesantă, un zbor până la Zurich vă va aduce mai apoape de această destinație.

Toujour la France:  Chamonix

Turiștii care vor să profite de sezon și să practice sporturi de iarnă mai au la dispoziție o destinație pe care nu o pot rata, aceasta fiind Chamonix, orașul francez care a devenit capitala montaniarzilor și s-a dezvoltat într-un resort de schi de renume mondial.

Pe măsură ce s-a dezvoltat, regiunea a ajuns să includă cinci stațiuni de schi și o linie de schi-lifturi renumită (the Aiguille du Midi). Călătoria la Chamonix începe pentru călătorii români cu un zbor pe ruta București-Geneva, după care au la dispoziție diverse opțiuni de transfer către stațiunile din regiunea Haute-Savoie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.