Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in 3 variante de propulsoare electrice    Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in 3 variante de propulsoare electrice   
Hyundai va dezvalui primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, plug-in benzina / electric hibrid sau benzina / electric... Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in 3 variante de propulsoare electrice   

Hyundai va dezvalui primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, plug-in benzina / electric hibrid sau benzina / electric hibrid. Noului model, care va fi denumit Ioniq, urmeaza a fi lansat in anul 2016. 

Avand la baza filosofia Hyundai de a oferi consumatorilor experiente dincolo de asteptari, modelul Ioniq a fost conceput pentru a veni in intampinarea clientilor cu un stil de viata dinamic. Fiind primul autovehicul la nivel mondial care ofera posibilitatea de a alege intre trei tipuri de propulsoare electrice, Ioniq combina eficienta consumului de carburant cu rafinamentul si eleganta, un mix unic pentru un hibrid.

Woong-Chul Yang, Presedinte al Centrului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai Motor, a declarat: ”Suntem mandri sa lansam noul model Ioniq. Viziunea noastra este de oferi  fiecarui client posibilitatea de a opta pentru o gama variata de motorizari electrice, fara a face insa compromisuri in privinta designului si confortului”.

Avand la baza o platforma noua, sasiul modelului Ioniq a fost optimizat pentru a oferi manevrabilitate si eficienta sporite pentru fiecare dintre cele trei variante de motorizare. Versiunea electrica (EV) este propulsata de o baterie litiu-ion, ultra-performanta, de mare capacitate, in timp ce propulsorul plug-in-hybrid (PHEV) mareste eficienta energetica prin utilizarea concomitenta a motorului cu ardere si a bateriei, reducand astfel consumul de carburant si emisiile de CO2. In cazul celei de-a treia optiuni, hibrid (HEV), motorul pe benzina incarca bateria, rezultand astfel o putere si o autonomie marite.

Hyundai Motor este unul dintre cei mai importanti producatori de autovehicule hibrid la nivel mondial. In anul 2013, Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs in serie.

In urma premierii mondiale, care va avea loc in Coreea, in luna ianuarie a anului viitor, modelul Ioniq va fi expus si in cadrul Salonului International Auto de la Geneva, urmat de Salonul Auto de la New York, ambele programate pentru martie 2016.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.