3 tipuri de marijuana, comercializate în farmacii din 2016. Unde și cât va costa gramul? 3 tipuri de marijuana, comercializate în farmacii din 2016. Unde și cât va costa gramul?
Trei tipuri de marijuana, obţinute din tot atâtea feluri de canabis, vor fi comercializate în farmaciile din Uruguay, în 2016, informează Reuters, citat de... 3 tipuri de marijuana, comercializate în farmacii din 2016. Unde și cât va costa gramul?

Trei tipuri de marijuana, obţinute din tot atâtea feluri de canabis, vor fi comercializate în farmaciile din Uruguay, în 2016, informează Reuters, citat de Mediafax.

Fiecare varietate va conţine diferite cantităţi ale compuşilor tetrahidrocanabinol (THC) şi cannabidiol (CBD), potrivit declaraţiilor preşedintelui autorităţii de reglementare a medicamentelor, Milton Romani.

Uruguay a devenit, în 2013, prima ţară care a legalizat cultivarea şi distribuirea de marijuana, cu scopul de a controla traficul şi de a anihila reţelele, dar şi de a taxa consumul.

Autorităţile au creat plante distincte genetic, pe care le pot urmări, pentru a se asigura că nu sunt scoase în afara graniţelor ţării, spre a ajunge pe piaţa neagră, a mai spus Romani.

Guvernul estimează că utilizatorii de marijuana înregistraţi vor putea cumpăra drogul din farmacii de la jumătatea anului viitor, când cele două companii care deţin licenţă de producţie vor începe comercializarea lotului de aproximativ 4 tone.

Marijuana va fi vândută în Uruguay la preţul de 1 dolar pentru un gram, iar localnicii au dreptul să cumpere până la 40 de grame pe lună.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.