Ericsson va testa tehnologia 5G în teren împreună cu NTT DOCOMO Ericsson va testa tehnologia 5G în teren împreună cu NTT DOCOMO
Odată cu lansarea rețelelor 5G la nivel comercial la începutul anului 2020, Ericsson răspunde nevoilor operatorilor pentru a începe testarea acestei tehnologii în teren... Ericsson va testa tehnologia 5G în teren împreună cu NTT DOCOMO

Odată cu lansarea rețelelor 5G la nivel comercial la începutul anului 2020, Ericsson răspunde nevoilor operatorilor pentru a începe testarea acestei tehnologii în teren încă de anul viitor. Astfel, Ericsson 5G Radio Prototypes sunt primele produse concepute special pentru a ajuta operatorii să testeze tehnologia 5G în mediul exterior.

În 2016, Ericsson va desfășura aceste teste alături de NTT DOCOMO, unul dintre cei mai mari operatori din Japonia, și cu ajutorul soluției sale inovatoare 5G Radio Test Bed.

Asemeni tehnologiilor mobile anterioare, operatorii de top sunt nerăbdători să obțină un avantaj în ceea ce privește implementarea rețelelor 5G. Tehnologia 5G va avea impact asupra tuturor rețelelor mobile și a ecosistemului asociat acestora, de la tehnologiile de acces radio și cloud până la soluțiile virtual evolved packet core (vEPC).

Astfel, diferențierea operatorilor nu se va face bazată pe testele desfășurate în laborator, ci pe rezultatele obținute în mediul oferit de rețelele live. De mici dimensiuni, dar foarte puternice, prototipurile Ericsson 5G Radio se bazează pe informațiile adunate din testele efectuate alături de operatori cu Ericsson 5G Radio Test Bed, în medii exterioare și interioare.

5G Radio Prototype Build

„Ne bucurăm să facem următorul pas către testarea tehnologiei 5G într-un mediu de rețea real”, a menționat Seizo Onoe, EVP and CTO, NTT DOCOMO. „Jocurile Olimpice din Tokyo și Jocurile Paralimpice vor fi oportunități extraordinare pentru a propune diverse aplicații pentru rețele 5G ce vor fi lansate în 2020. Ne așteptăm ca acest lucru să ducă la multe alte oportunități. Ericsson 5G Radio Prototypes ne vor oferi perspective noi în ceea ce privește potențialul pe care îl va avea 5G la nivel global, dar și pentru a putea permite livrarea de noi servicii pentru clienții și partenerii noștri.”

„Pentru a putea fi pregătiți să lansăm rețele 5G într-un timp atât de scurt, este momentul să trecem la teste desfășurate în medii reale pentru a dezvolta aplicațiile practice ale tehnologiei”, a spus Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Business Unit Radio, Ericsson. Noile dispozitive Ericsson 5G Radio Prototypes sunt de mărimea unei genți și au mai puțin de 20 kg. Fiind un lider în standardizare, este important pentru noi să putem contribui cu date concrete, nu doar discuții teoretice.”

Tehnologiile inovatoare încorporate în Ericsson 5G Radio Prototypes includ:

  • 5G Radio Prototype CloseupO tehnologie de comunicare wireless pentru mai mulți utilizatori sau terminale, bazată pe multiple antele (MU-MIMO). Această tehnologie permite prototipurilor să se adreseze mai multor utilizatori folosind același spectru, într-un singur sector a unui site.
  • Noua tehnică de procesare a semnalelor (Beamforming), este un element cheie ce permite prototipurilor să suporte frecvențe pe o bandă mai mare, la o capacitate crescută și cu un consum de energie redus.
  • Un design de antene avansat, ce permite încorporarea a 128 de elemente de antenă și 64 de celule radio pentru fiecare prototip în parte.

Semnificativ mai mic ca dimensiune decât Ericsson’s 5G Radio Test Bed, chiar și cu tehnologia adăugată, noile prototipuri sunt compacte, ergonomice, de forma unei genți ușor de transportat și cu o greutate de 18 kg.

Ericsson este lider la nivel mondial în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea tehnologiei 5G, desfășurând constant activități de standardizare alături de organizațiile și grupurile din industrie.

Cu ajutorul inovațiile tehnologice precum Ericsson 5G Radio Prototypes, clienții companiei vor fi jucători cheie în definirea următoarei generații de tehnologie a rețelelor și comercializării acesteia.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.