Cum s-a pregătit New York-ul de Sărbători? VIDEO Cum s-a pregătit New York-ul de Sărbători? VIDEO
Locuitorii din New York au dat startul sărbătorilor de iarnă cu tradiționala aprindere a luminițelor uriașului brad instalat în piața Rockefeller Center, relatează EFE, citat... Cum s-a pregătit New York-ul de Sărbători? VIDEO

Locuitorii din New York au dat startul sărbătorilor de iarnă cu tradiționala aprindere a luminițelor uriașului brad instalat în piața Rockefeller Center, relatează EFE, citat de Agrepres.ro.

Aproape 45.000 de beculețe au fost aprinse în pomul de 24 de metri înălțime instalat într-unul dintre locurile cele mai vizitate de turiști, în prezența a sute de persoane. Bradul a fost adus dintr-o pădure din statul New York și a străbătut sute de kilometri până în emblematica piață Rockefeller, unde a fost instalat la 6 noiembrie, așteptând să fie împodobit și aprins.

Bradul norvegian, în vârstă de 80 de ani, cântărește 10 tone și a fost ornat cu o ghirlandă de lumini colorate în roșu, alb și verde legate de un cablu lung de 8 kilometri. Pomul va rămâne aprins zilnic, între orele 17.30 și 23.30, până la 7 ianuarie, cu excepția ultimei zile a anului când cele 45.000 de luminițe vor fi tot timpul aprinse.

În vârful bradului a fost instalată, ca în fiecare an din 2004, o stea luminoasă creată de firma Swarovski, încrustată cu 25.000 de cristale și având un diametru de 3 metri.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a numeroși artiști și a primarului orașului, New York, Bill de Blasio, care a apăsat butonul. Au interpretat cu această ocazie colinde sau cântece de Crăciun artiști precum britanicul Sting, americanul James Taylor, italianul Andrea Bocelli și canadianul Michael Bublé.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.