3 remedii imbatabile care întăresc sistemul imunitar și previn virozele 3 remedii imbatabile care întăresc sistemul imunitar și previn virozele
Răceala este cauzată de peste 200 de virusuri și este mai frecventă iarna, însă poate apărea oricând în cursul anului. În medie, un adult... 3 remedii imbatabile care întăresc sistemul imunitar și previn virozele

Răceala este cauzată de peste 200 de virusuri și este mai frecventă iarna, însă poate apărea oricând în cursul anului. În medie, un adult poate avea între două și trei episoade de viroze respiratorii pe an, iar copiii în jur de sase sau opt episoade. De aceea, un sistem imunitar sănătos are o deosebită importanță atât în prevenirea virozelor, cât și în tratamentul acestora. În acest sens, medicii specialiști recomandă câteva soluţii naturale menite să susțină sistemul imunitar în această iarnă.

PROPOLISUL

Propolis“Recomand cu tărie propolisul, este cel mai valoros produs preluat de la albine. Cercetările au arătat că propolisul întărește sistemul imunitar, crescând astfel capacitatea de autoapărare a organismului. Mai mult, el acționează direct asupra bacteriilor – dușman, fără a distruge însă bacteriile benefice de care organismul nostru are nevoie, așa cum se întâmplă atunci când luăm antibiotice. De asemenea, este bine să facem sport și în sezonul rece pentru a ne întări imunitatea. Este important să căutăm produsele naturiste de bună calitate.

La Alevia, de exemplu, obținem extractele de propolis, echinacea, măceșe, salcie, gheara mâței și lemn dulce de la compania Naturex, cu sediul în Franța, lider mondial în puritatea extractelor. Pentru a învinge răceala de la primele simptome recomand Gripalin și Antigripol, iar pentru dureri în gât recomand Propolis vitamina C cu Echinacea.  Pentru a preveni în mod natural răceala și gripa de sezon recomand Imunitate forte. Gripalin, spre exemplu, conține o combinație de cinci ingrediente, cu extraordinare aplicații în stoparea naturală a răcelii.”, declară medicul specialist Florin Mitocaru, directorul general Alevia.

EchinaceaECHINACEA

Secretele vindecătoare ale echinacei au ieșit demult din sfera miturilor. Echinacea este foarte eficientă ca antiseptic, antifungic și imunostimulator. Ea scurtează durata simptomelor date de infecțiile tractului respirator superior, ajutând organismul să scape mai repede de răceală.

SALCIA

Salcia, denumită și “aspirină vegetală”, a fost folosită din cele mai vechi timpuri în toate terapiile tradiționale naturiste pentru efectele sale de calmare a durerilor și de scădere a febrei. Salcia conține salicina, o substanță asemănătoare acidului acetil salicilic, care se găsește în aspirină.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.