Fondatorii eMAG iau o bucată din plăcinta Vector Watch alături de GECAD Group şi Catalyst România: investiţie de 5 mil. dolari Fondatorii eMAG iau o bucată din plăcinta Vector Watch alături de GECAD Group şi Catalyst România: investiţie de 5 mil. dolari
Vector Watch a atras o nouă investiție în valoare de cinci milioane de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiţii... Fondatorii eMAG iau o bucată din plăcinta Vector Watch alături de GECAD Group şi Catalyst România: investiţie de 5 mil. dolari

Vector Watch a atras o nouă investiție în valoare de cinci milioane de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiţii GECAD Group care continuă să rămână cel mai important acționar al companiei, urmat de Catalyst România și de un grup de investitori privați.

Printre aceştia din urmă se numără Radu Apostolescu și Bogdan Vlad (antreprenori și investitori, cofondatori eMAG), precum și Mihai Popescu (cu o experiență de 23 de ani în dezvoltarea de platforme informatice și servicii IT). Această infuzie de capital va susține dezvoltarea produsului și extinderea biroului companiei din zona Bay Area, Statele Unite ale Americii.

“Suntem extrem de încântați de noile investiții în Vector și așteptăm cu nerăbdare să valorificăm oportunitățile pe care această rundă de investiții ni le deschide. Avem o echipă puternică de dezvoltatori care lucrează cu nume respectate din industria dispozitivelor portabile cu scopul de a dezvolta platforma noastră inovatoare, astfel ca, în cele din urmă, să devină un standard al acestei industrii”, spune Joe Santana, CEO Vector Watch.

Vector Watch este o companie internațională de tehnologie, cu birouri în Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong și București. Fondată în 2014 de Andrei Pitiș (Fondator și CTO Vector Watch) alături de Irina Alexandru (cofondator și Program Manger) și Dan Tudose (cofondator și Hardware Engineer), compania a dezvoltat un sistem de operare <<low-power>> propriu, oferind dispozitivelor inteligente o automonie de 30 zile, fără precedent pe această piață.

vector watch2

Viziunea Vector Watch este de conecta oamenii prin intermediul dispozitivelor inteligente și de a spori confortul vieții prin furnizarea de informații relevante, pe baza unei tehnologii simple și intuitive. Cu cele două modele – Luna, cu aspect rotund și Meridian, cu carcasa dreptunghiulară – Vector Watch este un ceas reprezentativ pentru designul minimalist, evidențiindu-se prin stilul său simplu și rafinat.

GECAD Group investește în companii cu potențial ridicat de creștere, cu capacitatea de a inova și de a oferi idei și produse noi pe piețele lor. GECAD Group se concentrează în principal pe companiile de software și hi-tech, inclusiv software de securitate, tehnologii cloud, eCommerce și metode de plată. Criteriul cheie pentru o investiție constă într-o foaie de parcurs credibilă a tehnologiei pentru a sprijini produsele care sunt inovatoare și au potențialul de implementare la nivel global. Printre altele, GECAD Group a ieșit cu succes din trei dintre investițiile sale majore: RAV Antivirus achiziționat de Microsoft în 2003, Gecad ePayment International de Naspers în 2010 și în 2013, Francisco Partners companie de private equity a achiziționat Avangate.

3TS Catalyst România este un fond de venture capital gestionat de către 3TS Capital Partners. Este primul fond de private equity din România, finanţat în principal de către Fondul European de Investiţii (FEI) prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Fondul furnizează capital de extindere pentru întreprinderile mici și mijlocii din România în domenii dinamice precum Tehnologie & Internet, Media & Comunicaţii şi IT.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.