Orhideele se mențin în topul celor mai bine vândute flori ornamentale la ghiveci Orhideele se mențin în topul celor mai bine vândute flori ornamentale la ghiveci
Potrivit Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, orhideele reprezintă prima alegere a românilor care doresc să-și înfrumusețeze... Orhideele se mențin în topul celor mai bine vândute flori ornamentale la ghiveci

Potrivit Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, orhideele reprezintă prima alegere a românilor care doresc să-și înfrumusețeze casa sau să ofere un cadou ornamental.

Astfel, susține compania, procesul facil de îngrijire al orhideelor, alături de aspectul lor deosebit, sunt principalele motive care atrag iubitorii de plante ornamentale către gama de orhidee, în topul preferințelor lor aflându-se Phalaenopsis, specie disponibilă în mai multe culori.

„Am remarcat, de asemenea, faptul că, în acest sezon, o mare parte dintre clienți își îndreaptă atenția către orhideea Vanda, un soi inedit și rar, care impresionează printr-un albastru puternic și o durată de viață a florilor mai mare de 30 zile”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Totuși, potrivit reprezentantului companiei, majoritatea pasionaților de botanică preferă, în continuare, culorile clasice, alegând deseori orhidee cu flori albe în detrimentul celor viu colorate.

În ceea ce priveşte îngriijirea orhideelor, acestea trebuie plantate în ghivece transparente şi au nevoie de intensitate luminoasă şi umiditate potrivită, cel mai bun loc unde pot fi poziţionate fiind un pervaz unde există variaţii de temperatură care induc înflorirea. Udarea florilor, potrivit specialiștilor Hornbach, se realizează în mod diferit în funcţie de sezon, însă în mod normal la un interval  de 7 zile, atunci când rădăcinile devin albe, întrucât apa în exces provoacă putrezirea acestora.

Pe parcursul lunii noiembrie, Hornbach continuă tradiția și organizează o expoziție dedicată acestor flori, în toate cele 6 magazine din țară. Astfel, pe lângă gama variată de produse disponibile în cadrul Târgului de Crăciun, pasionații de horticultură și botanică vor putea alege din peste 500 bucăți de orhidee în fiecare magazin, din 10 specii diferite, și vor putea apela cu încredere la sfaturile consilierilor specializați din magazine.

Toate orhideele disponibile sunt provenite din import şi beneficiază de garanţia creşterii plantelor. Astfel, în cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.orhid

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.