Baterii pentru smartphone care se încarcă la jumătate în doar 5 minute? Da, acum de la Huawei Baterii pentru smartphone care se încarcă la jumătate în doar 5 minute? Da, acum de la Huawei
Orice proprietar de smartphone are o mare problemă legată de durata de viață a bateriei gadgetului său. Folosit constant, mai ales pentru navigarea pe... Baterii pentru smartphone care se încarcă la jumătate în doar 5 minute? Da, acum de la Huawei

Orice proprietar de smartphone are o mare problemă legată de durata de viață a bateriei gadgetului său. Folosit constant, mai ales pentru navigarea pe internet sau realizarea fotografiilor, orice smartphone ajunge să se descarce în doar câteva ore de la ultima sa alimentare.

Tocmai de aceea, cei mai mari producători de smarthone-uri din lume au transformat în prioritate nevoia de a crea baterii mai bune, care se pot încărca rapid și pot oferi un nivel generos de putere pentru alimentarea telefonului .

În acest context, chinezii de la Huawei au venit cu o soluție: au creat o baterie litiu-ion care permite o încărcare de 10 ori mai rapidă decât bateriile obișnuite.

Noua baterie Li-ion cu încărcare rapidă a Huawei este capabilă să se încarce chiar până la jumătate (cel puțin 48%) în doar 5 minute. Produsul are încorporat un catalizator care grăbește procesul de conversie al energiei electrice fără a reduce durata de viață a bateriei sau cantitatea de energie pe care o poate stoca.

Producătorul chinez plănuiește să lanseze două versiuni ale acestei baterii, una de 3.000 de miliamperi, care poate fi încărcată până la 48% într-un interval de 5 minute, și alta de 600 mAh, ce se poate încărca până la 68% în doar 2 minute.

Comparativ, phablet-ul Nexus 6P, ultimul flagship creat sub brandul Google, are o baterie de 3.450 mAh, în timp ce iPhone 6S are disponibilă o baterie de 1.715 mAh.

În prezent, capacitățile de încărcare rapidă, cum este exemplul Qualcomm Quick Charge, pot realimenta în întregime un smartphone de dimensiuni mari în circa o oră.  Și chiar dacă variantele ajutătoare, precum device-urile externe ce oferă încărcare wireless sau mai rapidă, au redus puțin inconvenientul unei baterii descărcate după doar câteva ore de utilizare, miza cea mai mare este crearea unor baterii care pot rezista mai mult între alimentări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.