Grawe România îşi schimbă forma de administrare Grawe România îşi schimbă forma de administrare
Începând cu data de 11.11.2015, Grawe România Asigurare S.A. este administrată în sistem dualist, conducerea companiei fiind asigurată de un Consiliu de Supraveghere şi... Grawe România îşi schimbă forma de administrare

Începând cu data de 11.11.2015, Grawe România Asigurare S.A. este administrată în sistem dualist, conducerea companiei fiind asigurată de un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat.

Consiliul de Supraveghere

Preşedintele Consiliului de Supraveghere este Othmar Ederer, Vicepreşedinte – Klaus Scheitegel, iar Membru este Veronica Malcoci. Othmar Ederer  şi Klaus Scheitegel  ocupă poziţiile de Preşedinte, respectiv Vicepreședinte  în cadrul Directoratului Grazer Wechselseitige Versicherug AG, acţionarul majoritar al companiei. Veronica Malcoci este Director General al companiei Grawe Carat Asigurări S.A., filiala din Republica Moldova a Grupului Grawe.

Directorat

Directoratul companiei are următoarea componenţă: Preşedinte – Paul Swoboda, Vicepreşedinte – Monica Spătaru şi Membru – Cristian Voicu. Anterior, Paul Swoboda şi Monica Spătaru au făcut parte din Consiliul Director şi Consiliul de Administraţie, iar Cristian Voicu deținea funcția de Director Asigurări Generale.

Grawe România a optat pentru această formă de administrare în vederea eficientizării procesului de management. Administrarea societăţilor pe acţiuni în sistem dualist permite o  distincţie clară între funcţiile de conducere si cele de control ale directorilor. Atribuţiile de conducere revin Directoratului, iar acesta îşi desfăşoară activitatea sub controlul Consiliului de Supraveghere.

Creştere semnificativă a profitului

La un volum de prime brute subscrise de 34,6 milioane Lei în primele nouă luni ale anului, Grawe România a înregistrat un profit net de 2,4 milioane Lei. ”Faptul că pe o piață a asigurărilor plină de provocări avem o creștere semnificativă a profitului față de aceeași perioadă a anului anterior este o dovadă că ne dimensionăm corect activitatea şi demonstrează clienților că știm să avem grijă de banii lor. Un segment important al business-ului Grawe îl ocupă asigurările de viață, prin urmare rentabilitatea noastră se concretizează în profitul alocat celor peste 100.000 de contracte cu capitalizare pe care le gestionăm” declară Paul Swoboda, Președintele Directoratului Grawe.

În perioada de referinţă, activele financiare ale companiei au crescut cu 6,48%, ajungând la o valoare de 373,2 milioane Lei.

În ceea ce priveşte daunele plătite clienților în cursul anului 2015, acestea însumează 1,55 milioane Lei, iar pentru contractele de asigurare de viaţă ajunse la final compania a achitat suma de 4,55 milioane Lei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.