Românii dau concediile în țări arabe pe destinații europene. Charterele spre Croația și Portugalia, miza lui 2016 Românii dau concediile în țări arabe pe destinații europene. Charterele spre Croația și Portugalia, miza lui 2016
“E o chestiune de percepție”, spun oficialii din turism referitor la modul în care tensiunile și ultimele evenimente din țările arabe vor afecta apetitul... Românii dau concediile în țări arabe pe destinații europene. Charterele spre Croația și Portugalia, miza lui 2016

“E o chestiune de percepție”, spun oficialii din turism referitor la modul în care tensiunile și ultimele evenimente din țările arabe vor afecta apetitul turiștilor români pentru achiziția de vacanțe în această zonă.

“În acest moment există o teamă referitor la țările arabe și nu sunt foarte bine văzute în rândul românilor”, afirmă reprezentanții patronatului agențiilor de turism. S-au convins de acest lucru și oficialii Cocktail Holidays, agenție care își propunea să înceapă din această toamnă cursele charter către Iordania. Considerată încă o destinație sigură, aceasta nu a atras, însă, amatorii români de travel, iar proiectul a fost abandonat.

Paralela 45 este o altă agenție locală care vinde Iordania, dar, după cum spune chiar fondatorul ei, Alin Burcea, cel mult 100 de români și-au manifestat interesul în acest an pentru vacanțele în regatul iordanian. În opinia sa, un motiv ar fi faptul că țara este puțțin cunoscută printre turiștii români.

În acest moment, doar Emiratele reușesc să mai îmbie români.

“La această dată nu sunt anunțate zboruri în plus pe Egipt”, mai spun reprezentanții ANAT, făcând referire la modul în care accidentul aviatic din Peninsula Sinai va influența cererea românilor pentru vacanțe în această țară. În plus, după incidentul din această vară din Tunisia, românii care cumpărau sejururi în această țară și-au mutat focusul pe Grecia.

Târgul de Turism vine cu reduceri de până la 50%. ANAT: românii au înțeles beneficiile early booking

Potrivit acestora, și în 2016 destinațiile clasice precum Grecia, Bulgaria și Turcia (unde se duc circa 100.000 de români anual) vor fi vedetele sezonului estival, însă lipsa apetitului pentru zona arabă deschis calea pentru apariția unor noi destinații europene.

“Este o tendință crescută de dezvoltare a destinațiilor europene, acestea fiind percepute ca fiind sigure”, declara recent Burcea. Potrivit acestuia, Paralela 45 va introduce pentru vara 2016 chartere către Portugalia și Croația, destinații care câștigă o popularitate destul de mare în rândul românilor.

Cum să îți rezervi vacanța de vară cu un avans de 25 de euro

Anul 2015 s-a dovedit a fi unul foarte bun pentru operatorii din turism, aceștia raportând creșteri ale veniturilor din vânzarea destinațiilor externe situate între 3 și 7%. Și litoralul românesc a avut unul dintre cele mai bune sezoane ale sale, fie că vorbim despre Mamaia sau despre stațiunille din partea de sud.

“Toți au avut creșteri relevante. Mă refer la circa 20% pe sezonul de vară”, declară Aurelian Marin, șeful ANAT. În opinia sa, lunile calde de vară și reducerea TVA-ului la 9% pentru restaurante au contribuit la creșterea numărului de turiști și a încasărilor pe litoralul românesc.

Românii zboară cu avionul în medie, de 2 ori pe an. Cât plătesc pe călătorie comparativ cu ungurii sau turcii

“Stăm foarte bine și la înscrierile early booking 2016 pentru litoralul nostru. Este ceva nou pentru piața locală”, concluzionează Marin.

Turiștii români care vor să se bucure de ofertele pentru iarna 2015 dar și de reducerile de până la 50% oferite de agenții pentru rezervările early booking pentru vara 2016 pot vizita standurile operatorilor din turism până duminică, 15 noiembrie, în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.