Daikin lansează în premieră o pompă de căldură VRV IV pentru instalare la interior Daikin lansează în premieră o pompă de căldură VRV IV pentru instalare la interior
Daikin lansează o nouă soluţie VRV pentru bănci, spaţii de retail şi afaceri comerciale de dimensiuni medii şi mici. Prima soluţie VRV IV cu... Daikin lansează în premieră o pompă de căldură VRV IV pentru instalare la interior

Daikin lansează o nouă soluţie VRV pentru bănci, spaţii de retail şi afaceri comerciale de dimensiuni medii şi mici. Prima soluţie VRV IV cu unitate exterioară pentru folosire în interior, seria VRV IV i a fost dezvoltată pentru a răspunde spaţiilor urbane de dimensiuni reduse și clienţilor care îşi doresc soluţii invizibile de aer condiţionat. Sistemul este disponibil pe piaţa din România din această toamnă.

Proiectat pentru a se conforma celor mai riguroase reglementări de urbanism şi zgomot permis, seria VRV IV i oferă instalatorilor un grad extrem de mare de libertate în privinţa configurării. Conceptul split unic, dimensiunile extrem de compacte şi greutatea redusă îl fac uşor de manevrat chiar şi de două persoane, uşor şi eficient de instalat. Totodată, sistemul are  calitatea de a fi aproape invizibil, în timp ce oferă întreaga funcţionalitate a unui sistem VRV, la cel mai înalt grad de eficienţă sezonieră de pe piaţă.

Un concept unic de unitate split de exterior  

Un concept unic de unitate split cu compresor şi schimbător de căldură separate permite sistemului VRV IV I series să fie instalat discret la interior, în timp ce la exterior se va vedea doar grilajul unităţii exterioare, plasate în apropierea unităţii interioare. Pentru un design şi mai discret la exterior, grilajul poate fi ascuns sub diverse elemente de faţadă, precum logo-ul sau cornişa, sau chiar încorporat în arhitectura clădirii de la început.

Beneficii la instalare

Instalarea la interior reprezintă o soluţie mai economică decât unităţile convenţionale de exterior, care necesită casete costisitoare de reducere a zgomotului în zonele intens populate. Sistemul în două unităţi, uşor de manevrat, elimină nevoia unui lift industrial în cladirea în care este instalat şi face ca instalarea să fie mai uşoară, rapidă şi mai ieftină. Totodată, costurile de instalare sunt reduse şi datorită sistemului mai scurt de ţevi necesar, datorită căruia nu apare nicio diferenţă în arhitectură care ar afecta nivelurile învecinate ale spaţiului. În plus, întrerupătorul rotativ al compresorului este înclinat, fapt ce permite accesul facil şi frontal la toate componentele sistemului, pentru un service uşor de realizat.

VRV IV i series retail

Flexibilitate în configurare

Designul în două părţi a noii serii VRV IV i oferă flexibilitate nemaiîntâlnită în configurare şi instalare. Compresorul uşor şi extrem de compact necesită o suprafaţă de instalare de 600 x 550 mm de podea şi cântăreşte doar 80 de kg. A fost proiectat pentru a încăpea discret în spaţii mici, precum back office, camera tehnică, camere de depozitare sau dulapul de bucătărie şi are un nivel de zgomot în operare de 47dBA.

A doua parte a sistemului, schimbătorul de căldură, ce are o înălţime de 400 mm şi cântăreşte 90 kg, poate fi ascuns după plafonul fals. Astfel, întreg sistemul elimină nevoia de a ocupa un spaţiu mare, costisitor.  Sistemul poate fi adaptat cu uşurinţă pentru orice tip de clădire şi face posibilă instalarea pe orice faţă a cladirii, datorită ESP-ului cu invertor al acestei serii, extrem de flexibil în configurare.

Performanţă ridicată

Designul unic al seriei VRV IV i încorporează un schimbător de căldură în forma de V, patentat, care livrează aceeaşi eficienţă ca o unitate mini VRV de exterior. In plus, ventilatorul centrifugal extrem de eficient pe care îl foloseşte are o eficienţă dovedită cu 85% mai mare decât ventilatorul scirocco, varianta standard pe piaţă în acest moment, folosind tehnologia palelor curbate înapoi. Mai mult decât atât, sistemul a fost optimizat pentru a furniza un flux de aer mai puternic şi presiune statică, variantă mai eficientă decât o unitate standard exterioară.

Oferind întreaga funcţionalitate a unităţilor VRV de largi dimensiuni, noile unităţi încorporează tehnologia inovativă VRT a Daikin – temperatura variabilă a agentului refrigerant (Variable Refrigerant Temperature) – care ajustează în permanenţă sistemul în linie cu temperaturile din exterior, eliminând curenţii de aer reci şi păstrând în permanenţă un nivel ridicat de confort, în timp ce reduce costurile consumului de energie electrică cu 28% faţă de sistemele standard VRV seria III şi IV. Seria VRV IV i poate oferi o soluţie completă de aer condiţionat şi pentru clădirile comerciale, instalată alături de până la 10 unităţi VRV de interior, sisteme de ventilare a aerului şi /sau perdele de aer.

VRV IV i series installation picture

Control inteligent

Noua serie VRV IV i dispune de o soluţie dedicată de control, care permite controlarea mai multor unităţi dintr-un singur loc, chiar şi de la distanţă.  Instrumentul inteligent i-Net de urmărire a consumului energetic optimizează consumul de energie şi permite monitorizarea individuală şi compararea consumului în cazul mai multor proprietăţi.

Inovaţie la cel mai înalt nivel

Datorită cercetărilor riguroase demarate de Centrul de Dezvoltare al Daikin din Ostend, seria VRV IV i oferă o soluţie integrată pentru centrele de business urbane, confirmând încă o dată rolul inovator al companiei, dedicat permanent îmbunătăţirii eficienţei energetice în sectoarele de retail şi comerciale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.