Yokogawa rămâne chiriaș în clădirea lui Liviu Tudor Yokogawa rămâne chiriaș în clădirea lui Liviu Tudor
Novo Park, unul dintre cele mai importante parcuri de afaceri din București, a reînnoit pentru a treia oară contractul de închiriere cu compania Yokogawa... Yokogawa rămâne chiriaș în clădirea lui Liviu Tudor

Novo Park, unul dintre cele mai importante parcuri de afaceri din București, a reînnoit pentru a treia oară contractul de închiriere cu compania Yokogawa Europe BV, ajungând astfel la o perioadă contractuală totală de 14 ani.

Novo Park este un complex de birouri  în nordul Capitalei, dezvoltat de compania Genesis Development, condusă de omul de afaceri Liviu Tudor.

Compania Yokogawa are sediul în complexul Novo Park încă din anul 2007, fiind unul dintre cei mai longevivi chiriași ai parcului de birouri. În toată această perioadă, compania s-a extins treptat și a prelungit totodată perioada contractuală.

Cea mai recentă reînnoire a contractului de închiriere a fost semnată de curând, pentru perioada 2016-2021. Yokogawa ocupă astăzi o suprafață închiriabilă de 1.350 metri pătrați în clădirea F.

Novo Park a extins în ultimii ani și contractul de închiriere cu compania HP, perioada contractuală totală ajungând la 18 ani și fiind un record pentru piața de birouri din România.

Yokogawa Europe BV este dintre furnizorii de vârf de programe către clienți din industria energetică și petrolieră, precum Shell, Exxon Mobil, BP, Total și companii cu activități în domeniul petrolier în Orientul Mijlociu.

Novo Park este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de aproximativ 75.000 metri pătrați închiriabili și cuprinde 1.100 de locuri de parcare.  Complexul de birouri a obținut certificarea BREEAM, cea mai relevantă acreditare la nivel global în ceea ce privește clădirile verzi, cu ratingul Very Good.

Printre chiriașii Novo Park se numără: Hewlett-Packard (HP), Mondelez România (cunoscută anterior sub denumirea de Kraft Foods), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft și UniCredit.

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 16 ani pe piața locală. Compania a dezvoltat parcurile de birouri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A. Genesis Development este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii. Investițiile realizate de Genesis Development în România se ridică la 300 de milioane de euro.

Rețeaua globală Yokogawa cuprinde 88 de companii situate în 56 de țări. Fondată în 1915, compania evaluată la 3,5 miliarde de dolari este lider în cercetarea și inovarea de ultimă oră. Compania Yokogawa activează în domeniul automatizării și controlului pentru procese industriale, testare și măsurare, precum și aviație și alte domenii de activitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.