Studiu: Tinerii din SUA, 9 ore pe zi pe calculatoare, tablete sau smartphone-uri Studiu: Tinerii din SUA, 9 ore pe zi pe calculatoare, tablete sau smartphone-uri
Tinerii din Statele Unite petrec în medie nouă ore pe zi pe “media de divertisment” pe computerele sau smartphone-urile lor, fără a socoti timpul când... Studiu: Tinerii din SUA, 9 ore pe zi pe calculatoare, tablete sau smartphone-uri

Tinerii din Statele Unite petrec în medie nouă ore pe zi pe “media de divertisment” pe computerele sau smartphone-urile lor, fără a socoti timpul când folosesc digital media pentru teme, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de grupul Common Sense Media, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Copiii mai mici cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani petrec în medie șase ore pe zi. S-a constatat că băieții petrec mai mult timp cu jocurile video decât fetele — 56 de minute pe zi, față de șapte minute.

Fetele petrec 92 de minute pe zi pe social media, în timp ce băieții petrec în medie mai puțin de 40 de minute pe rețelele sociale, potrivit studiului.

Rezultatele arată diferențe distincte între sexe, venitul familiei și rasă. Studiul a constatat un “decalaj semnificativ de egalitate digitală” între copiii cu venituri mai mici și cei din familii mai bogate, care pot mai ușor să aibă acces la calculatoare, tablete sau smartphone-uri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.