Saveur: Berlin, nouă capitală vegetariană Saveur: Berlin, nouă capitală vegetariană
Revista americană de gastronomie ‘Saveur’ a acordat Berlinului titlul de Nouă Capitală Vegetariană, informează agenția DPA, citată de Agerpres. “Bucătăria fără carne, cu accente... Saveur: Berlin, nouă capitală vegetariană

Revista americană de gastronomie ‘Saveur’ a acordat Berlinului titlul de Nouă Capitală Vegetariană, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

“Bucătăria fără carne, cu accente central-europene, este ‘unică și adesea genială’ la Berlin. Berlinul este primul oraș occidental important unde vegetarianismul a reușit o paritate culinară completă cu dieta tradițională carnivoră”, a argumentat Alexander Lobrano în publicația care a acordat premiul.

Alexander Lobrano a ales barul ‘Daluma’ și restaurantul ‘Cookies Cream’ ca două dintre cele mai bune exemple de gastronomie supernutritivă pe care Berlinul le are de oferit.

Potrivit portalului de turism al capitalei germane ‘Visit Berlin’ în acest oraș sunt aproximativ 30 de snack bar-uri și restaurante vegane și 300 vegetariene.

Chiar și fast-food-urile din Berlin oferă ‘voeners’, adică ‘doner kebab’ vegetarian, mai scrie DPA. De fapt, doner kebabul turcesc tradițional este făcut din carne de miel, pui sau vită friptă pe un ax rotativ, apoi amestecată cu ceapa, roșii, castraveți, salată, asezonate cu diferite sosuri și servit mai ales în lipie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.