Formula 1: Pirelli va organiza un test pentru pneuri în Abu Dhabi Formula 1: Pirelli va organiza un test pentru pneuri în Abu Dhabi
Ca urmare a unui acord ratificat de FIA World Council, Pirelli va organiza un test pentru pneuri în Abu Dhabi, după ultima cursă a... Formula 1: Pirelli va organiza un test pentru pneuri în Abu Dhabi

Ca urmare a unui acord ratificat de FIA World Council, Pirelli va organiza un test pentru pneuri în Abu Dhabi, după ultima cursă a sezonului 2015.

Testul de o zi va avea loc marți, 1 decembrie, de la 9 dimineața la 21.00, fiind dedicat dezvoltării pneurilor slick.

Echipelor li s-a solicitat să utilizeze de preferință piloții titulari sau piloții de rezervă și nu vor putea testa alte componente sau alte mașini pe parcursul sesiunii. Toate echipele implicate vor utiliza câte o mașină fiecare, dar participarea este voluntară.

Pirelli va defini programul de teste pentru fiecare mașină. Pneurile utilizate pe parcursul acestui test nu vor fi considerate ca făcând parte din alocarea de pneuri pentru 2015.

Producătorul italian de pneuri a solicitat sesiunea de teste de la Abu Dhabi cu scopul de a dezvolta o nouă construcție a pneurilor slick pentru 2016 precum și pentru a testa noua compoziție Ultrasoft, care va face parte din gama de pneuri P Zero Formula 1 de anul viitor.

Pneurile Ultrasoft se vor distinge prin marcajul de culoare violet de pe flancuri. Această culoare a fost aleasă de fani cărora li s-a cerut să aleagă prin vot între între violet și argintiu prin intermediul canalelor de socializare ale  Pirelli. Culoarea violet a câștigat detașat fiind preferată de  85% dintre votanți.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.