Fashion Trends: Max Mara, sezonul toamnă-iarnă 2015-2016 Fashion Trends: Max Mara, sezonul toamnă-iarnă 2015-2016
Max Mara și Marilyn Monroe sunt embleme ale chic-ului clasic, frumuseții și inteligenței. Când cariera ei a luat avânt, Marilyn a renunțat la circuitul... Fashion Trends: Max Mara, sezonul toamnă-iarnă 2015-2016

Max Mara și Marilyn Monroe sunt embleme ale chic-ului clasic, frumuseții și inteligenței. Când cariera ei a luat avânt, Marilyn a renunțat la circuitul de petreceri hollywoodiene și s-a înscris la cursuri la serial la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA). O cititoare înrăită, Monroe a lăsat în urma ei o bibliotecă de 400 de cărți scrise de autori precum John Milton, Albert Einstein și Feodor Dostoievski. Ea însăși a scris poezii elegante, observații tranșante și memorii pătrunzătoare în care s-a destăinuit: „au fost zile sau săptămâni în care îmi doream doar companie ocazională pentru a mă adânci în citit.”

Inteligența lui Marilyn răzbate din fotografiile de la plajă pe care George Barris i le-a făcut în anul 1962. Una din fotografii o imortalizează purtând doar un pulover bărbătesc tocit, cu model norvegian. Marilyn îl strânge în jurul ei în timp ce se bălăcește în ocean râzând, cu capul dat pe spate și cu părul fluturând în vânt. O altă fotografie ne-o arată pe nisip, înfofolită într-o pătură foarte uzată, în nuanța camel.

Max Mara prezintă în sezonul toamnă-iarnă 2015-2016 o garderobă tot atât de ușoară și de plăcută la atingere precum acea pătură, tot atât de dezmierdătoare și de familiară precum acel pulover purtat de Marilyn. Hainele emblematice ale colecției sunt purtate într-un mod seducător, având aerul unor șaluri de plajă luxoase.

Jachetele tip „bomber”, paltoanele, hainele marinărești tip „peacoat”, gențile de voiaj tip „duffel”, puloverele sport: piesele clasice bărbătești purtate de Marilyn în momentele de relaxare sunt reinventate prin utilizarea materialelor precum părul de cămilă, cașmirul, stofa alpaca și mătasea matlasată. Sunt reinventate și rochiile tip combinezon, bustierele și fustele creion, reprezentative pentru stilul lui Monroe. Siluetele sunt micșorate sau amplificate.

Au fost folosite nuanțele camel, nisip, caramel, fildeș, culori luminoase care reamintesc de acea faimoasă ședință foto de pe plajă. Nuanțele pudrate, șterse de soare, de roz, galben, verde și albastru sunt folosite în împletituri din cașmir ușoare ca un fulg, tweeduri și haine din alpaca pufoase și blană de nurcă care iese la iveală câteodată din tivul unei haine.

Max mara 2015

Geanta „Hollywood” din păr de ponei neted sau din piele de vițel conferă o notă de strălucire discretă, cu închizătoarea sa elegantă emblematică, iar cea mai nouă versiune a sa este purtată ca un rucsac.

Dă-i unei femei pantofii potriviți și va putea cuceri lumea” suna gluma faimoasă a lui Marilyn. Prin urmare, colecția cuprinde și pantofi cu toc din piele de ponei și sclipici, dar și mocasini serioși, cu ciucuri. Marilyn purtând mocasini din piele de ponei și ochelari de citit în culori pastelate: iată o apariție cu un aer inteligent, sexy și modern.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.