XELLA: Dezvoltatorii imobiliari domina piata rezidentiala. Se construiesc blocuri in toate orasele mari ale tarii XELLA: Dezvoltatorii imobiliari domina piata rezidentiala. Se construiesc blocuri in toate orasele mari ale tarii
– Xella Ro, filiala locală a celui mai mare producător mondial de blocuri de zidărie termoizolantă, a livrat în acest an produse YTONG  pentru... XELLA: Dezvoltatorii imobiliari domina piata rezidentiala. Se construiesc blocuri in toate orasele mari ale tarii

– Xella Ro, filiala locală a celui mai mare producător mondial de blocuri de zidărie termoizolantă, a livrat în acest an produse YTONG  pentru construcția a peste 5.000 de apartamente cu o valoare de piață de aproximativ 200 milioane de euro, în ansambluri rezidențiale din toată țara. Blocurile YTONG sunt  preferate de  investitori pentru atributele termoizolatoare care permit realizarea unor clădiri cu certificat energetic A. Orașele cu cele mai mari șantiere pentru construcția unor blocuri de locuințe cu zidărie termoizolantă sunt Brașov, București, Timișoara și Bacău.

Dezvoltatorii cei mai activi în această perioadă pe piața rezidențială mizează pe dezvoltarea de clădiri multietajate de calitate superioarară, în multe cazuri, parte a unor ansambluri complexe, gândite pe mai multe etape. Livările de locuințe noi se fac în funcție de evoluția cererii.

Numărul de apartamente noi care va fi livrat în piață în 2015 va  întregistra un avans important comparativ cu datele din ultimii cinci ani, însă piața de zidărie va crește cu doar 7%, potrivit estimărilor Xella Ro. Principalul motiv este reprezentat de consumul mai mic de produse de zidărie în cazul clădirilor multietajate comparativ cu cele unifamiliale. Pentru construcția unei case se utilizează o cantitate dublă de blocuri de zidărie față de cea necesară pentru realizarea unui apartament.

Marius Dragne„O analiză a complexelor rezidențiale mari din țară reliefează un grad mai ridicat de maturitate a pieței. Sunt multe proiecte care vor fi livrate anul acesta unde clădirile sunt realizate cu blocuri de zidărie premium”, declară Marius Dragne, CEO Xella Ro.

„Mare parte dintre cumpărătorii din piață sunt persoane tinere care lucrează în IT sau domenii conexe si se documenteaza temeinic despre beneficiile ce țin de confortul pe termen lung, având acces la multe informații. În acest context, calitatea construcției devine argument important de vânzare, fie că vorbim despre ansambluri cu blocuri de câte 200 de apartamente sau de clădiri mici cu două, trei etaje”, adaugă Marius Dragne.

Blocurile de zidărie YTONG au fost preferate în principal pentru beneficiile pe termen lung oferite clienților  precum nivelul ridicat de protecție termică și fonică, mediul ambiant sănătos creat la interior la care se adaugă siguranța și durabilitatea căminului lor.

Blocurile de zidărie au o pondere mică în investiția totală pentru construcția unui bloc de locuințe, de sub 5%.  Dezvoltatorii înțeleg că alegerea unor produse premium aduce beneficii importante atât pentru constructor, cât și pentru beneficiarul final și presupune costuri foarte mici raportate la investiția totală, cu impact în decizia de cumpărare

„Deschiderea constructorilor este din ce în ce mai mare. Avem parteneri care optează în mod special pentru blocuri de zidărie cu grosimi mari sau pentru soluții  de placare a stâlpilor pentru a reduce punțile termice în clădiri. De asemenea, sunt cazuri în care blocurile YTONG sunt utilizate în combinație cu alte soluții termoizolatoare de calitate superioară aplicate direct pe fațadă cum ar fi plăcile minerale Multipor sau vata minerală bazaltică”, explică Marius Dragne.

În cele mai mari centre urbane din țară se contruiește cu zidărie termoizolantă YTONG. Astfel, în centrul țării, Brașovul este orașul cu cele mai multe apartamente noi realizate cu blocuri de zidărie YTONG în 2015. Printre cele mai importante proiecte realizate aici cu zidărie premium se numără Isaran, Top City, Dorobanților Residence  sau Olimpic Residence. Aceste ansambluri rezidențiale oferă în piață anul acesta peste 700 de apartamente noi.

În vestul țării, în orase precum Timișoara sau ClujNapoca  au loc importante  livrări pe segmentul rezindențial pentru Xella Ro.  Aproximativ 600 de apartament noi au fost realizate cu YTONG numai în proiectele  Complex Uranus Plaza sau Câmpina  din Timișoara.

Estul țării se dezvoltă mult pe segmentul de blocuri, cele mai importante șantiere fiind localizate în  Bacău, Iași sau Constanța. Doar în Bacau sunt în construcție aproximativ 500 de apartamente  realizate cu zidărie eficientă energetic  în proiecte precum Bacovia Residence sau Andrei Mureșan. În Iași se vor livra până în prima jumătate a anului viitor aproximativ 240 de apartamente noi realizate cu zidărie YTONG.

În sudul țării, în construcția de blocuri cu zidărie YTONG se remarcă orașe precum Craiova, Ploiești , Pitești și București. În București YTONG este folosit pentru ansambluri rezidențiale din zone centrale și semicentrale care se adresează segmentului mediu-superior. Printre proiectele din Capitală realizate cu YTONG în 2015 se numără Seasons Primăverii, Italiană 18, The Park Apartments, MetroCity, City Pointși Circului Park Tower.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.