Unul dintre cele mai mari hub-uri tech, programat pentru deschidere în parcul olimpic din Londra Unul dintre cele mai mari hub-uri tech, programat pentru deschidere în parcul olimpic din Londra
Un nou centru tehnologic este curs de dezvoltare în cadrul parcului olimpic din Londra și este programat să se deschidă în vara anului viitor,... Unul dintre cele mai mari hub-uri tech, programat pentru deschidere în parcul olimpic din Londra

Un nou centru tehnologic este curs de dezvoltare în cadrul parcului olimpic din Londra și este programat să se deschidă în vara anului viitor, anunță Business Insider.

Potrivit informațiilor furnizate de guvernul britanic, organizarea jocurilor olimpice și paralimpice găzduite de Londra în 2012 a costat 8,92 de miliarde de lire sterline. În esență, circa 142 de lire pe cap de locuitor (vorbim la nivelul întregii țări). Tocmai de aceea presiunile făcute asupra organizatorilor Jocurilor Olimpice pentru găsirea unor noi metode de utilizare a spațiilor sunt extrem de mari.

În afară de piscina olimpică, deja deschisă publicului larg, și de staționul olimpic, închiriat clubului West Ham, organizatorii au început lucrările unuia dintre cele mai mari hub-uri tehnologice chiar în parcul olimpic.

Clădirea, denumită Here East, este realizată după schițele firmei de arhictură Hawkins/Brown și este un joint venture între invetitorul din real estate Delancey și operatorul de centre de date Infinity. Proiectul va consta în convertirea a două clădiri (ce vor oferi circa 92.000 de metri pătrați de spații comerciale) din partea de vest a parcului olimpic într-un spațiu care va găzdui atât startup-uri tech, cât și firme mari din domeniu.

Potrivit informațiilor disponibile în presa internațională, Here East își va deschide porțile în vara lui 2016 și va putea primi circa 5.500 de persoane, urmând să fie un campus dedicat colaborării și inovației în domeniul tehnologiei.

Totodată, este posibil ca spațiul să dispună și de prezența unui incubator pentru startup-uri, nume precum Seedcamp sau Techstars fiind pe lista scurtă, un spațiu de coworking dar și birouri individuale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.