5 evenimente pe care nu trebuie să le ratați în octombrie 5 evenimente pe care nu trebuie să le ratați în octombrie
Cine spune că odată cu venirea toamnei nu mai avem motive pentru a călători? Fie ploaie, fie vânt, călătorii pasionați au mereu o destinație... 5 evenimente pe care nu trebuie să le ratați în octombrie

Cine spune că odată cu venirea toamnei nu mai avem motive pentru a călători? Fie ploaie, fie vânt, călătorii pasionați au mereu o destinație nouă de descoperit, mai ales că și lunile de toamnă sunt pline de evenimente prin care putem descoperi farmecul local și ne putem întoarce acasă cu un “bagaj” impresionant de amintiri.

  1. Oktoberfest

Dacă am face o listă a lucrurilor pentru care este cunoscută Germania, berea ar fi, cu siguranță, printre primele atribute notate pe hârtie. Iar toamna este cel mai bun moment pentru ca berea să curgă în valuri. La mijlocul lunii septembrie a început, la Munchen, a 182-a ediție a Oktoberfest, cel mai mare mare festival al berii din lume. Autoritățile așteptau circa 6 milioane de turiști la ediția din acest an a Oktoberfest. Chiar dacă nu ajungeți la timp în Munchen, nu vă faceți probleme! Germanii sunt mereu bucuroși de oaspeți și abia așteaptă să dea cep butoaielor de bere. Iar după festivalul de la Munchen urmează cel de la Stuttgart (până pe 11 oct.).

  1. Cupa Mondială de Rugby rugby

Până la finalul lunii octombrie, fanii sportului cu balonul oval nu trebuie să lipsească din Marea Britanie! Cupa Mondială de Rugby este al treilea cel mai mare eveniment sportiv din lume și este cel mai mare eveniment de acest gen găzduit în 2015 de Marea Britanie. Campionatul se va încheia pe 31 octombrie, meciul dintre cele două finaliste urmând să aibă loc la Londra, cu începere de la ora 16 (ora locală).

  1. Amsterdam Dance Event

Între 14 și 18 octombrie, sunteți așteptați la unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei de entertaiment. Mai ales dacă sunteți pasionați de muzica electronică. Amsterdam Dance se desfășoară pe parcursul a 5 zile, 115 cluburi și săli de concerte fiind plasate pe harta celui mai cool eveniment din capitala Olandei.

  1. The Crime Museum, Londra

crime museum londraThe Crime Museum ar trebui să se afle, cu siguranță, pe lista de must see odată ajunși în Londra. Muzeul, unul dintre cele mai puțin accesibile ale orașului, cel puțin până în acest moment, își deschide porțile către vizitatori cu o expoziție ce va putea fi vizitată în perioada 9 octombrie 2015-10 aprilie 2016. Creat în 1875, muzeul are o colecție macabră de piese, destinate, până acum, polițiștilor și invitaților speciali.

  1. Halloween

Ca în fiecare an, 31 octombrie marchează sărbătoarea Halloween-ului, o prescurtare a “All Hallows Evening”. Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază (de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie). Numele ei provine de la cel al sărbătorii creștine a tuturor sfinților. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. (Numele provine dintr-o legendă. Irlandezul Jack a păcălit Diavolul să se urce într-un măr. Pentru a-l împiedica să se răzbune și să-i ia astfel sufletul, a desenat pe trunchiul copacului semnul crucii. Diavolul, înfuriat, pentru a se răzbuna l-a blestemat pe bătrânul Jack să cutreiere pentru totdeauna pământul, fără să poată intra vreodată în iad sau în rai. Singurul lucru pe care i l-a îngăduit diavolul a fost să poarte cu el un felinar care să-i lumnineze calea.)

halloween

Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări,Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli.

Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloweenul este acum sărbătorit în foarte multe țări de pe glob, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico și Regatul Unit, iar ocazional în unele părți ale Australiei și Noua Zeelandă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.