Două treimi din europeni deţin o locuinţă, iar grecii sunt fanii caselor de vacanță Două treimi din europeni deţin o locuinţă, iar grecii sunt fanii caselor de vacanță
Potrivit unei analize realizate de RE/MAX Europa, în acest moment, aproximativ 61% dintre europeni deţin propria locuinţă. Dintre aceştia, 25% sunt proprietarii unui apartament,... Două treimi din europeni deţin o locuinţă, iar grecii sunt fanii caselor de vacanță

Potrivit unei analize realizate de RE/MAX Europa, în acest moment, aproximativ 61% dintre europeni deţin propria locuinţă. Dintre aceştia, 25% sunt proprietarii unui apartament, iar 36% au optat pentru o casă.

Raportat la fiecare ţară luată în calcul, britanicii şi olandezii sunt cei care conduc în topul europenilor ce deţin o locuinţă. În aceste ţări, 50% din locuitori au propria lor casă. În Turcia şi Spania însă, majoritatea celor care deţin o locuinţă au optat pentru un apartament. La polul opus se află Austria, Germania şi Elveţia, unde majoritatea locuitorilor preferă să închirieze o locuinţă.

În ceea ce priveşte ceea ce îşi doresc, 75% dintre europeni ar prefera să locuiască în propria casă, în timp ce 16% ar alege să locuiască în propriul apartament. De asemenea, există şi un procent de 8% dintre europeni care şi-ar dori să locuiască într-o locuinţă închiriată.

Cum arată casa ideală pentru un european și ce își dorește un român?

„În România, cel mai probabil majoritatea persoanelor îşi doresc să deţină propria locuinţă, cu toate că numărul celor care aleg o chirie, în mediul urban, este foarte ridicat. Însă, ca urmare a crizei din anii trecuţi, românii au devenit mai cumpătaţi şi, în ultimii ani, au luat mai greu decizia unei achiziţii”, a mai spus Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

11. How often Europeans move.nologo.pdf

Portretul proprietarului de locuinţă

Studiul RE/MAX Europa a arătat că, în Europa, proprietarul de locuinţă este bărbat (51%), cu vârsta între 40 şi 49 de ani, ce activează în zona urbană (35%).

În ceea ce priveşte profilul celor care aleg închirierea unei locuinţe, 51% sunt femei. Raportat la vârstă, cei care închiriază au între 20 şi 29 de ani şi, de cele mai multe ori, locuiesc în oraşe (45%).

Europenii deţin şi o locuinţă de vacanţă sau weekend

Potrivit analizei realizate de RE/MAX Europa, unul din şase europeni deţine şi o a doua locuinţă. Dintre aceştia, 33,7% o folosesc pentru vacanţe, iar 23,9% pentru weekenduri.

Ţara cu cele mai multe persoane care au o a doua locuinţă este Grecia. Aici, aproape o treime din populaţie deţine o casă unde îşi petrece vacanţa. Polonia e pe locul al doilea, cu un procent de 25,1%, şi de Turcia, cu 24,8%. Prin comparaţie, doar 5,4% dintre nemţi au o a doua locuinţă.

RE/MAX Europa a realizat acest studiu având un eşantion reprezantativ de 8.000 de respondenţi din 16 ţări europene printre care Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elveţia, Turcia, Olanda.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.