Trei evenimente de toamnă pe care nu trebuie să le ratezi în Alba Iulia Trei evenimente de toamnă pe care nu trebuie să le ratezi în Alba Iulia
Alba Iulia va găzdui, în perioada următoare, o serie de evenimente cu tradiție care atrag, în fiecare an, un număr semnificativ de turiști și... Trei evenimente de toamnă pe care nu trebuie să le ratezi în Alba Iulia

Alba Iulia va găzdui, în perioada următoare, o serie de evenimente cu tradiție care atrag, în fiecare an, un număr semnificativ de turiști și localnici.

Astfel, Cetatea Alba Carolina, dar și zonele din apropierea orașului își vor deschide porțile pentru trei evenimente organizate în ,,Cealaltă Capitală”.

Este vorba despre Serbările Timișoreana, la care vizitatorii sunt așteptați între 29 și 30 august, Alba Iulia Music & Film Festival, festival care se va desfășura între 4 și 6 septembrie în Piața Cetății și Mamut Bike Race, o competiție outdoor de cross-country, ce va avea loc pe data de 12 septembrie și al cărei traseu va include binecunoscuta pistă ,,Transalpina bicicliștilor’’, dar și pădurea din apropierea municipiului.

Serbările Timișoreana

În perioada 29-30 august, atât albaiulienii, cât și vizitatorii orașului vor avea ocazia să se bucure de muzică și să savureze bere proaspătă și rece în cadrul ultimei ediții a Serbărilor Timișoreana din acest an. Evenimentul va avea loc în Cetatea Alba Carolina, atmosfera de sărbătoare urmând să fie asigurată de către artiști precum Cargo sau Mihai Mărgineanu, dar și de către artiști locali.

Ansamblul Alba Carolina este cel care va deschide festivalul în prima zi, 29 august, iar Mihai Mărgineanu va concerta în aceeași seară pentru a le oferi celor prezenți un spectacol de neuitat.

A doua zi a Serbărilor Timișoreana va fi dedicată muzicii populare tradiționale, prin spectacolul susținut de către Ansamblul Pădureanca. Festivalul se va încheia cu un moment special, concertul aniversar al celor de la Cargo, care vor sărbători 30 de ani de activitate.

Alba Iulia se promovează în engleză pe Facebook, Twitter și gadgeturi mobile

Alba Iulia Music & Film Festival

Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc organizează, în perioada 4-6 septembrie, a patra ediție a Festivalului de Muzică și Film din Alba Iulia. Cu un număr impresionant de participanți la edițiile precedente, festivalul a devenit un reper cultural pentru românii care apreciază concertele, filmele și teatrul de calitate.

Și anul acesta, în cadrul festivalului, transformat deja într-o tradiție a Cetății, spectatorii se pot bucura de un weekend întreg de muzică și film, cu un program mult mai bogat față de anii trecuți, ce va include genuri muzicale de la folclor la pop-rock, filme de arhivă, dar și producții recente din România și din străinătate. Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Mamut Bike Race

Un alt eveniment, de data aceasta unul sportiv, va avea loc în zona Mamut a Parcului Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, atât pe „Transalpina bicicliștilor”, pista special amenajată pentru ciclism, cât și pe unele drumuri forestiere și turistice din jurul orașului.

Alba Iulia prezentată ca un „oraș model” în Corriere Della Sera

Competiția, organizată de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, este destinată sportivilor amatori și cuprinde trasee de dificultate medie. Participanții vor putea admira panorama asupra orașului de pe traseul cu o lungime de 30 de kilometri, aflat la aproximativ 765 de metri altitudine și se vor putea bucura de o zi de aventură în natură.

Concursul va avea 4 categorii de vârstă la masculin și 2 categorii la feminin, iar primii 3 participanți din fiecare categorie vor primi premii în bani, medalii, diplome și produse din partea organizatorilor, vârsta minimă de participare fiind de 14 ani.

QR code-uri de promovare turistică prin Alba Iulia

O noutate în Alba Iulia este și sistemul de QR code care, odată scanat, direcționează telefoanele mobile sau tabletele către pagina oficială visitalbaiulia.com. Turiștii sunt încurajați să le utilizeze pentru a afla informații despre locurile de vizitat, cazare sau evenimentele din municipiu.

Oraş al Marii Uniri a Românilor şi Cealaltă Capitală a României, Alba Iulia şi-a început călătoria ca „destinaţie turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al oraşului a fost refăcut, cetatea oraşului a fost renovată din fonduri europene, iar anual noi evenimente şi spaţii comerciale populează această zonă.

Investiţiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăţi de tip vauban din România şi în transformarea oraşului Alba Iulia au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile, şi au echivalat cu 2.500 euro pe cap de locuitor al oraşului, 1.500 de noi locuri de muncă în ultimii şapte ani şi o rată a şomajului sub 4%.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.