Auchan Titan are proprietar nou. NEPI a dat pe el 86 de mil. euro Auchan Titan are proprietar nou. NEPI a dat pe el 86 de mil. euro
Dezvoltatorul imobiliar NEPI, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală, cu investiții în Mall Promenada, Ploiești Shopping City, City Business Centre... Auchan Titan are proprietar nou. NEPI a dat pe el 86 de mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar NEPI, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală, cu investiții în Mall Promenada, Ploiești Shopping City, City Business Centre (Timișoara), printre altele, a cumpărat centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafaţă de 44,730 metri pătraţi, de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland şi Degi Beteiligungs, într-o tranzacţie de 86 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al fondului sud-african, acordul de preluare a companiei Degi Titan, care deţine centrul comercial, a fost încheiat prin intermediul subsidiarelor Nepi Sixteen Real Estate Investment şi Nepi Bucharest Two.

Centrul comercial a fost dezvoltat în două etape. Prima faza a fost deschisă în 2007 şi a inclus un hypermarket Auchan şi o galerie comercială. Ulterior, proprietatea a fost extinsă şi reconfigurată în anul 2009 prin deschiderea de noi magazine de îmbrăcăminte şi introducerea unei zone de divertisment.

Proprietatea include primul și cel mai mare hypermarket Auchan din România – acesta fiind amplasat într-unul dintre cele mai populate cartiere din București -, printre ancorele acestuia fiind magazinele unor branduri internaționale precum Adidas, C&A, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, New Yorker, Takko, dar și un cinematograf cu şapte ecrane.

Achiziţia a fost finalizată în 26 august, având 1 iulie ca dată efectivă din punct de vedere comercial.

Preţul total al tranzacţiei a fost de 86 milioane euro şi a fost plătit în numerar din resursele proprii NEPI. Contractul de vânzare – cumpărare include garanţii tipice pentru astfel de achiziţii, notează compania.

Preţul de cumpărare reflectă preţul pentru achiziţia acţiunilor emise şi a drepturilor acţionarilor în Degi şi pentru rambursarea împrumutului datorat de companie.

Chiria anuală estimată pentru centrul comercial este de 7,9 milioane de euro.

NEPI are în portofoliu centre comerciale precum Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, din România, dar și din Serbia şi Slovacia. Totodată, fondul de investiții deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.