UPS mizează pe verde: peste 5.000 de camioane folosesc combustibili alternativi UPS mizează pe verde: peste 5.000 de camioane folosesc combustibili alternativi
Gigantul american din logistică UPS anunță noi investiții în autovehicule cu combustibili alternativi, dotate cu ultimele tehnologii. Anul trecut, compania a ajuns la 5.000... UPS mizează pe verde: peste 5.000 de camioane folosesc combustibili alternativi

Gigantul american din logistică UPS anunță noi investiții în autovehicule cu combustibili alternativi, dotate cu ultimele tehnologii.

Anul trecut, compania a ajuns la 5.000 de autovehicule care folosesc combultibili alternativi. De la an la an, compania și-a mărit numărul de mașini cu 61%, adăugând 1.100 de camioane pe bază de gaze naturale lichefiate. Potrivit raportului de sustenabilitate al companiei, flota auto cu combustibili alternativi a UPS a parcurs 248 de milioane de km în 2014, obiectivul companiei fiind de 1,6 miliarde de km în 2017, o creștere de trei ori mai mare a numărului de kilometri față de 2013.

Din totalul combustibilului achiziționat în 2014 de UPS, 5,4%, adică 95 de milioane de litri, reprezintă combustibili alternativi, precum gazele naturale, bioetanol, biometan, biodiesel și electricitate. Angajamentul de a crește gradul de utilizare a combustibilului alternativ și a tehnologiei avansate va permite UPS să-și reducă consumul anual de benzină și motorină cu 12%, până la finalul lui 2017.

Raportul evidențiază și două tendințe globale în transporturi și logistică: dezvoltarea comerțului electronic pe segmentul consumer și urbanizarea. Expedițiile în comerțul electronic se încadrează, de cele mai multe ori, în segmentul business-to-consumer (B2C), cu un număr mai mic de colete expediate unui singur destinatar, comparativ cu expedițiile business-to-business (B2B). Acest lucru poate însemna și că transportatorii parcurg mai mulți kilometri și consumă mai mult combustibil, livrând un număr mai mic de bunuri.

În timp ce comerțul electronic a dus la o creștere a livrărilor la nivel global cu 6,8%, gazele cu efect de seră emise de UPS per livrare au fost mai mici, în 2014. Reducerea de 14,1% a intensității emisiilor de carbon din 2007 și până în prezent poate fi comparată cu scoaterea din circulație a 380.000 de autovehicule, timp de un an.

În condițiile în care livrările B2C vor genera, până în 2019, jumătate din totalul volumului companiei în SUA, UPS dezvoltă cu acest scop noi strategii și tehnologii, inclusiv programul de optimizare a traseelor ORION, serviciul UPS My Choice™ și rețeaua UPS Acces Point™. Aceste servicii le oferă clienților posibilitatea de a decide când și unde vor primi coletul, iar UPS poate evita parcurgerea unor kilometri inutili.

Migrația populației din zonele rurale în zonele urbane duce la congestionarea traficului rutier, la creșterea gradului de poluare fonică și de poluare a aerului. UPS colaborează cu clienții săi, cu lideri din coalițiile guvernamentale, dar și cu alte părți implicate pentru a găsi noi modalități de livrare pentru a accesa mai ușor zonele urbane aglomerate. De exemplu, UPS are 28 de camioane electrice care operează în Londra și își dorește să extindă flota cu încă 40 de astfel de camioane în următorii ani. Scopul este atingerea obiectivului de a avea în Londra exclusiv camioane electrice. UPS mai folosește alte 80 de autovehicule electrice în alte orașe din Europa, inclusiv în Amsterdam, Rotterdam și Hamburg. În unele centre urbane, UPS folosește biciclete pentru livrări.

„Urbanizarea și dezvoltarea comerțului electronic reprezintă o provocare pentru noi, pentru clienți și pentru comunitățile pe care le deservim”, spune Clark. „UPS se angajează să facă față acestor provocări, să diminueze impactul pe care îl are asupra mediului și să deschidă calea către un viitor mai durabil.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.