Noua modă în modă: un brand al H&M are campanie transgen Noua modă în modă: un brand al H&M are campanie transgen
Cred că nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că în urmă cu câteva luni, fostul campion olimpic Bruce Jenner a devenit, oficial,... Noua modă în modă: un brand al H&M are campanie transgen

Cred că nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că în urmă cu câteva luni, fostul campion olimpic Bruce Jenner a devenit, oficial, Caitlyn, iar schimbarea sa a fost anunțată pe coperta celebrei reviste Vanity Fair.

Acum, Bruce are și o emisiune (unde apare alături de alte persoane transsexuale), iar chestiunea transgender este una tot mai dezbătută în presa de peste hotare – revista TIME a avut-o pe copertă pe Laverne Cox.

Iată că un brand ce face parte din portofoliul retailerului suedez de modă H&M a decis să ducă lucrurile la un alt nivel. Astfel, & Other Stories, o rețea de magazine de modă prezentă în țări europene precum Danemarca, Belgia, Spania sau Germania, dar și în Statele Unite, a lansat o campanie publicitară care are în prim plan modele transsexuale.

& other Stories se alătură și altor branduri precum Barneys (New York) sau Make Up For Ever, care au creat campanii publicitare care au în centru diverse persoane, printre care și transgen. Scopul acestora: de a diversifica standardele pentru frumusețe și identitate de gen.

În plus față de celelalte branduri, & Other Stories a angajat, pe lângă modelele Valentijn De Hingh și Hari Nefstylist, o echipă de filmare care se identifică ca fiind transsexuali: fotograful Amos Mac, stilistul Love Bailey și makeup artistul Nina Poon.

“Lumea modei este deschisă modelelor transgender, iar noi credem că este un lucru foarte bun. Cu toate acestea, nu ne putem abține să nu ne întrebăm cum se poate schimba percepția tradițională asupra modei dacă noi păstrăm aceleași echipe în spatele camerelor de filmat. De aceea, am decis să invităm cinci creativi, toți transgender, în cea mai nouă poveste a noastră”, a declarat într-un comunicat de presă citat de TIME directorul de creație al & Other Stories, Sara Hilden Bengtston.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.