Samsung Note5 și Galaxy S6 edge+: miza ecranelor mari și a materialelor premium Samsung Note5 și Galaxy S6 edge+: miza ecranelor mari și a materialelor premium
Ochii întregii prese tech, dar și ai fanilor producătorului sud-coreean de electronice, au fost ațintiți asupra evenimentului Unpacked care a avut loc la New... Samsung Note5 și Galaxy S6 edge+: miza ecranelor mari și a materialelor premium

Ochii întregii prese tech, dar și ai fanilor producătorului sud-coreean de electronice, au fost ațintiți asupra evenimentului Unpacked care a avut loc la New York în această seară (ora 11 în SUA).

Samsung, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul internațional de smartphone-uri și-a prezentat oficial (după nesfârșite zvonuri și imagini scurse pe paginile blogurilor din străinătate) cel mai nou phablet din familia Note, Note5, dar și un nou model din ultima gamă Galaxy S6 edge: S6 edge+.

Mărimea se pare că a fost ideea de bază în jurul căreia s-a concentrat crearea acestor gadgeturi, lucru afirmat chiar și de oficialii Samsung: “dacă până acum ne gândeam că un ecran mare ar fi bun, acum un telefon trebuie neapărat să aibă un display generos”, au spus ei în cadrul evenimentului.

Noile lansări s-au concentrat mai mult pe aspectul exterior al device-urilor – în special pe ecranele cu dimensiuni mari – , dar au adus și câteva noutăți extrem de interesante (cum ar fi husa cu tastatură).

În timp ce Galaxy S6 edge+ are un display dual edge pentru oferirea celei mai tari experiențe multimedia, Galaxy Note5 duce noțiunea de multi-tasking la un nou nivel. Ambele telefoane oferă 4 GB de RAM, fiind cea mai mare capacitate pe care o oferă în acest moment orice gadget creat de Samsung și au camere ce pot filma 4K. Totodată, timpul de încărcare wireless a bateriei s-a redus cu o oră, aceasta urcând de la 0 la 100% în două ore.

În ceea ce privește phablet-ul Note5, acesta păstrează același ecran de 5,7 inci Quad HD Super AMOLED.  Telefonul are o cameră principal de 16 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli, ideală pentru acele atât de populare selfie-uri și pentru apeluri video.

Capacitatea de stocare internă este de 32 sau 64 de GB, însă cei de la Samsung au renunțat la slotul pentru microSD. Totodată, la Note5, bateria nu se mai poate scoate oricum și oricând, la fel ca și în cazul iPhone. Smartphone-ul vrea, totuși, să câștige puncte pe partea de design, carcasa din plastic fiind înlocuită cu una din metal, rotunjită, ceea ce îi oferă telefonului o imagine premium.

În același timp, stylusul este mai lung și realizat dintr-un material mai durabil, fiind îmbunătățit cu senzori de presiune, și poate fi folosit pe ecran chiar și dacă telefonul este inchis (feature-ul Air Command).

Cea mai cool noutate, zicem noi, este husa ce vine la pachet cu o tastatură fizică, ce poate fi folosită la nevoie (pentru cei care vor să-și amintească de vremurile mai vechi) și întoarsă în husă pentru a vă bucura, din nou de dimensiunile generoase ale ecranului (cu tastatura atașată, Note5 aduce cumva a BlackBerry, sau a unul dintre modelele mai vechi de Nokia).

Galaxy Note5 va fi disponibil în SUA și Canada din 21 august, iar precomenzile sunt deschise încă de azi.

Samsung Galaxy S6 edge+ vine cu un ecran de 5,7 inci Quad HD Super AMOLED și păstrează același design al lui Galaxy S6 edge, fiind creat din sticlă și metal.

La fel ca și Note5, Galaxy S6 edge+ are capacitate de înregistrare video 4K și posibilitate de Live Broadcast, astfel că utilizatorii pot trimite conținut video Full HD în timp real, de pe telefon, către orice contact sau grup de contacte din agendă, sau chiar către publicul larg, prin YouTube Live. Orice utilizator care primește link-ul YouTube de la un utilizator Galaxy S6 edge+ se poate bucura de conținut video în timp real pe propriul smartphone, tabletă, PC sau Smart TV prin conexiune YouTube.

Tehnologia integrată de încărcare wireless este compatibilă cu orice dispozitiv de încărcare wireless disponibil în momentul actual pe piață. Smartphone-ul se încarcă în totalitate în aproximativ 90 de minute prin cablu și în aproximativ 120 de minute cu cel mai nou dispozitiv de încărcare wireless Samsung. De asemenea, Galaxy S6 edge+ suportă funcția SideSync, care conectează smartphone-ul la PC (fie că funcționează cu sistem de operare Windows sau este Mac) atât prin cablu, cât și wireless. Datorită funcției de autorecunoaștere și setării rapide, utilizatorii își pot conecta dispozitivul Samsung la un computer sau o tabletă, pentru acces ușor la fișiere și date de pe toate platformele și sistemele de operare.

Utilizatorii Galaxy S6 edge+ vor beneficia și de o cameră foto avansată, ce include funcțiile Quick launch (printr-o apăsare dublă a butonului principal, camera foto se lansează în 0,6 secunde), Auto Realtime High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) și filtre noi.

Galaxy S6 edge+ va fi disponibil în România începând cu 4 septembrie în rețeaua partenerilor oficiali Samsung. Dispozitivul va fi disponibil în versiunile de 32 GB sau 64 GB capacitate de stocare.

Nu în ultimul rând, oficialii Samsung au lansat oficial Samsung Pay, portofelul mobil al companiei, și au au anunțat că vor veni la Berlin, la târgul de electronice IFA, care are loc anual la începutul lunii septembrie, cu o nouă generație de smartwatch – de data aceasta, cu design rotund.

 galaxy s6 edge+ galaxy note5.4

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.