Serebe: Street Art, prezent și viitor Serebe: Street Art, prezent și viitor
Multilateral colorată, Serebe este o artistă din București a cărei imaginație nu încape pe un singur suport. Pictează și desenează pe numeroase suporturi, de... Serebe: Street Art, prezent și viitor

Multilateral colorată, Serebe este o artistă din București a cărei imaginație nu încape pe un singur suport. Pictează și desenează pe numeroase suporturi, de la pereți la foi de calc. ​Are un stil foarte ușor de identificat, căruia i se poate spune generic ‘Bob’. Ilustrează un personaj căruia i-a construit o lume întreagă în care încap pisici, monștri închipuiți și alte ființe imaginare care vor intra în curând în mitologia artiștilor din România. Toate acestea o fac candidatul ideal pentru galeria SUHD. ​

A colaborat până acum cu branduri de renume internațional, precum Grolsch, Reebok, Posca și este responsabilă de culorile din barurile Control, Basm și Epic. Serebe a avut numeroase expoziții atât de grup cat si personale, ultima fiind ¨Where did the color go¨ în Club Control. ​

Serebe nu o să fie niciodată un artist neînțeles, asta pentru că știe precis ce să întrebe și când. Ca s-o zicem pe-aia dreapta, suferă de ADHD cromatic și conține atât de multe lumi, încât nu vine la pachet cu contraindicații. Într-un final, Serebe chiar a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări. Ce a ieșit?

Serebe 2Cu ce se diferențiază Serebe (foto) de alți artiști?

Culoarea este unul din atuurile lui Serebe, culori puternice îngrădite de contururi negre ce ajută lucrările să fie atât de pozitive.

Lucrările sunt lucrate ca și cum personajele sunt surprinse în poze de grup și rareori sunt reprezentate în mișcare. Mai pe scurt: culoare, copilarie, lumină.

Ce a însemnat pentru tine participarea la prima Galerie de Artă Digitală din România, pe SUHD TV?

Posibilitatea de a ajunge în casele mai multor oameni și de a-i bucura prin ceea ce creez. ​

Ce înseamnă să fi artist digital? Cum vezi tu arta digitală?

Folosești tehnologia în ajutorul tău, ai o mare libertate de creație și toate uneltele și culorile de care ai putea nevoie sunt la un click distanță.

Cum arată trecutul versus viitor în artă?

Din punctul meu de vedere, trecutul arată halucinant de bine, însă consider că toate au timpul lor, iar acum este timpul artei urbane.

Modelul Street Art este prezentul și viitorul

Așa cum înainte se puneau tablouri în castele cu pereți albi și reci așa trebuie umpluți pereții din orașele/satele în care trăim.

Ce așteptări aveai de la acest proiect când ai pornit la drum și care sunt concluziile acum?

Mă bucur mult pentru această oportunitate și aștept cu nerăbdare următoarele colaborări. ​

Cum a decurs totul pas cu pas în acest proiect?

Totul s-a întâmplat foarte rapid. Am fost contactată de către cei de la Samsung, iar în urma discuției am realizat cele 3 lucrări care au fost îmbrățișate atât de cei din juriu cât și de public.

De ce este galeria SUHD o expoziție atipică și unică?

A îndraznit să facă ceva nou pe piața românească și să colaboreze cu artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți de iubitorii de tehnologie și artă.

Ce întelege privitorul de rând din această expoziție?

Că arta nu are limite și că arta se adaptează oricărei tehnici sau tehnologii. Ea se poate mula pe orice suport, iar astfel devine nemuritoare.

Care este aportul Samsung la acest proiect?

Samsung s-a arătat interesat de ceea ce este actual și ceea ce începe să prindă din ce în ce mai tare la noi în țară, așa că ne-a oferit expunere la nivel național. Astfel creându-ne noi oportunități de dezvoltare și posibile viitoare colaborări.

Ce urmează?

Noi colaborari, sper. Pregătesc deja o expoziție nouă care se va anunța pe Fan page-ul de pe Facebook (SEREBE), colorată și plină de oameni frumoși.

———————————————————–

serebe_SUHD (1)Pe 30 iunie 2015, Samsung a lansat prima galerie de artă digitală SUHD din România expusă cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.

Prin acest demers, Samsung și-a propus să aducă arta digitală mai aproape de pasionații de artă, demonstrându-le că aceasta își poate găsi locul chiar… în locuința lor.  Expoziția a fost realizată în urma unei campanii online în cadrul căreia publicul a fost invitat să selecteze operele a patru artiști digitali din cele 12 propuneri ale ambasadorilor oficiali ai campaniei Janina Nectara, Maurice Munteanu, Sânziana Pop și Cristina Bazavan.

Cei 4 artiști ale căror opere au fost expuse în cadrul Galeriei de Artă SUHD au fost: Elena Greta Apostol, Răzvan Dumitru, Vlad Anghel și Serebe.

Galeria SUHD a fost o expoziție atipică și unică care a reușit să îmbine într-un mod extrem de inovativ arta cu digitalul. Televizorul SUHD a distrus granița fizică dintre imagine și privitor, prin calitatea bună a imaginii, dar și prin culorile vibrante și redarea cu exactitate a detaliilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.