Tesla pierde 4.000 de dolari la fiecare mașină vândută Tesla pierde 4.000 de dolari la fiecare mașină vândută
Sunt vremuri grele pentru constructorul auto din Silicon Valley. Tesla pierde peste 4.000 de dolari la fiecare sedan electric vândut din modelul S, trimestrul... Tesla pierde 4.000 de dolari la fiecare mașină vândută

Sunt vremuri grele pentru constructorul auto din Silicon Valley. Tesla pierde peste 4.000 de dolari la fiecare sedan electric vândut din modelul S, trimestrul trecut aruncând pe geam 359 de milioane de dolari pentru a se menține pe segmentul auto de lux.

Tocmai de aceea, oficialii companiei au declarat recent faptul că vor reduce nivelul prognozat al producției în ceea ce privește anul în curs și chiar cel pentru anul viitor.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a ținut în șah investitorii încă din 2010, anul în care compania pe care o conduce a fost listată pe bursă. Acum și-a acordat un deadline, promisiunea lui fiind ca până în primul trimestru al lui 2016 Tesla să ajungă să facă destui bani pentru a putea realiza mai mult de un model extrem de scump și destinat unui segment exclusivist de piață. Musk își dorește ca Tesla să fabrice o gamă variată de modele pentru mass market și, de asemenea, să înceapă producția unor sisteme de stocare a curentului electric.

Compania și-a propus să vândă în acest an între 50.000 și 55.000 de mașini. Cele mai multe sunt realizate în funcție de comenzi, iar Tesla a vândut în trimestrul doi din acest an 11.532 de autoturisme electrice, pierderea operațională fiind de circa 47 de milioane de dolari. Adică circa 4.000 de dolari pierduți pentru fiecare mașină livrată.

Iar capitalul Tesla va continua să scadă. Oficialii companiei vor să investească 1,5 miliarde de dolari în acest an pentru lansarea Model X, un SUV ce va lua ochii tututor prin design-ul deosebit al portierelor: acestea se vor deschide vertical (“falcon wing”).  Deja, în prima jumătate a anului, Tesla a avut chletuieli de 831 milioane de dolari, investițiile viitoare urmând să golească fondurile companiei cu încă 700 de milioane de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.