Îți faci vacanța în străinătate? Ce trebuie să faci ca să nu-ți jignești prietenii de ”pahar” Îți faci vacanța în străinătate? Ce trebuie să faci ca să nu-ți jignești prietenii de ”pahar”
Pentru că ne aflăm în plin sezon estival și mulți dintre noi suntem pe picior de plecare în vacanță, Foodpanda.ro, cea mai mare platformă... Îți faci vacanța în străinătate? Ce trebuie să faci ca să nu-ți jignești prietenii de ”pahar”

Pentru că ne aflăm în plin sezon estival și mulți dintre noi suntem pe picior de plecare în vacanță, Foodpanda.ro, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, a ales 8 destinații, cu tot cu obiceiurile lor ”de pahar”, numai bune să te ajute la nevoie.

Dacă-ți dorești o experiență autentică, ai face bine  să le cunoști obiceiurile.  De exemplu, dacă mergi în Rusia, bea-ți votca seacă, sau deloc. Ai cunoscut vreodată un rus care să o combine cu suc de portocale?

Dacă destinația ta de vacanță este Grecia, bucură-te din plin de bucatele savuroase, dar ai grijă să le faci cinste gazdelor. Dacă vezi că cei din jur ciocnesc un pahar după masă, alătură-te doar dacă ești sigur că ai în pahar orice pe bază de alcool. Grecii au superstițiile lor, iar una dintre ele spune că a da ”noroc” cu o băutură nealcoolizată atrage ghinionul!

Dacă se întâmplă să vizitezi Rusia, adu-ți aminte că rușii își beau votca seacă. Întotdeauna, fără excepție. Și încă ceva. Dacă primești un pahar de la un localnic, nu-l refuza. Gestul de a oferi un pahar, in Rusia, este un semn de prietenie și de încredere, așa că dacă refuzi, riști să-ți jignești gazda destul de mult.

Știai că italienii nu consumă decât apă sau vin la masă?  Gusturile nu se discută, bineînțeles, dar poate nu ar strica să îți aduci aminte de asta înainte de a comanda berea sau sucul care te gândeai că ar merge la perfecție cu pastele sau pizza preferate.

Să dai noroc e un ritual foarte serios în Cehia! Nu te grăbi să-ți bei cu sete berea. Uită-te cu încredere în ochii celor care te insoțesc, și închină paharul cu fiecare în parte.

Dacă vacanța te găsește în Turcia, încearcă neapărat un pahar de Raki, băutura lor tradițională.  Dar, ai grijă cum o bei! Dacă nu vrei să pari nepoliticos, nu comanda un pahar, doar pentru tine. Eticheta spune să iei o sticlă pentru toți cei care te însoțesc la masă.

În cazul în care vacanța de găsește în Olanda, fii pregătit să bei whiskey fără…mâini! Nu e chiar atât de complicat: Ține paharul între dinți, mâinile la spate, ia o gură sănătoasă și ”stinge-l” cu bere!

În Egipt, obiceiul spune să aștepți întotdeauna ca altcineva să îți umple paharul, iar tu, la rândul tău, trebuie să o faci pentru cei de lângă tine.

Iar dacă ești în China, trebuie neapărat să îți întorci paharul cu susul în jos după ce ai terminat de băut. Mai ales când vine vorba de primul pahar.

Foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 450 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu şi Buzău.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.