Sprechen sie deutsch? 3 constructori auto germani pun mâna pe hărțile Nokia Sprechen sie deutsch? 3 constructori auto germani pun mâna pe hărțile Nokia
Nokia a confirmat în urmă cu puțin timp faptul că va vinde divizia de hărți către un consorțiu format din trei constructori auto din... Sprechen sie deutsch? 3 constructori auto germani pun mâna pe hărțile Nokia

Nokia a confirmat în urmă cu puțin timp faptul că va vinde divizia de hărți către un consorțiu format din trei constructori auto din Germania, punând final speculațiilor legate de soarta celui mai mare competitor al Google Maps.

Astfel, potrivit informațiilor Re/Code, compania va vinde Here Maps pentru 2,8 miliarde de euro, tranzacția fiind estimată a fi finalizată în primul trimestru al anului viitor.

În urma vânzării, Audi, Daimler și BMW Group vor deține un pachet egal de acțiuni din business-ul sistemului de navigare. Nu se știe încă dacă cele trei companii vor licenția Here Maps și către terțe părți sau vor păstra serviciul doar pentru ei. În acest moment, consorțiul german spune că tehnologia de maps va rămâne disponibilă tuturor. În prezent, printre clienții Here Maps se află cei mai mari constructori de mașini ai lumii, dar și companii precum Amazon, Microsoft sau Samsung.

“Achiziția are ca scop asigurarea pe termen lung a disponibilității produselor Here ca o platformă deschisă și independentă la care vor avea acces toți clienții din zona de automotive, dar și cei din alte sectoare. Managementul Here va continua să fie independent, iar consorțiul nu va intervene în operarea acestui business”, au declarant oficialii celor trei companii într-un comunicat citat de presa internațională.

Initial, pe lista cumpărătorilor se aflau și companii precum Uber sau Baidu (o companie chinezească de servicii de internet), însă constructorii germani au fost cei care au licitat cea mai mare sumă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.