Samsung nu reușește să ajungă Apple din urmă și vrea să mai taie din prețul Galaxy S6 și Edge Samsung nu reușește să ajungă Apple din urmă și vrea să mai taie din prețul Galaxy S6 și Edge
Samsung și-a raportat recent datele financiare pentru al doilea trimestru al anului, iar lucrurile nu arată prea promițătoare pentru producătorul sud-coreean. Așa cum antipau,... Samsung nu reușește să ajungă Apple din urmă și vrea să mai taie din prețul Galaxy S6 și Edge

Samsung și-a raportat recent datele financiare pentru al doilea trimestru al anului, iar lucrurile nu arată prea promițătoare pentru producătorul sud-coreean.

Așa cum antipau, oficialii Samsung au raportat o scădere de 8% a profitului net al companiei la 4,9 miliarde de dolari comparativ cu aceeași perioadă din 2014. În ciuda unor lansări fastuoase care ar fi trebuit să se bată de la egal la egal cu cele mai noi smartphone-uri ale rivalilor de la Apple, divizia de telefoane mobile a avut un profit operațional mai mic cu 37,6% față de trimestrul doi din 2014, adică 2,3 miliarde de dolari.

Smartphone-urile Samsung nu au fost apreciate nici în zona de confort a companiei, producătorul pierzând titlul de cel mai mare business de mobile din China în fața Xiaomi, iar iPhone 6 Plus continuă să fascineze mai mulți asiatici decât phablet-urile Samsung. Astfel, divizia de mobile a Samsung a înregistrat încasări de 21,8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, cu 2% peste rezultatele din primul trimestru, dar cu 2 miliarde de dolari sub cele din perioada similară a anului trecut.

Samsung își dezvăluie noul phablet pe 13 august

Compania a vândut 89 de milioane de dispozitive mobile, smartphone-urile reprezentând circa 80% dintre acestea. Producătorul sud-coreean se pregătește și pentru o schimbare de strategie, mizând pe portofoliul de modele low-end și pentru segmentul mediu de piață, în același timp reducând investițiile în divizia de telefonie mobilă.

“Pentru a relansa livrările va trebui să răspunem cerințelor pieței. Acest lucru ar putea avea un impact negativ în tarifele medii cu care ne vindem telefoanele. Există o posibilitate foarte mare ca în al treilea trimestru să reducem puțin prețurile”, a declarat Park Jin-Young, vicepreședintele diviziei de mobile communications  din cadrul Samsung.

Apple a făcut profit de 10 mld. dolari și a vândut 47,5 mil. iPhone-uri în T3

Totodată, pentru a evita problem similare cu cele din acest an, când nu a reușit să livreze destule telefoane cu ecran curbat, Galaxy S6 Edge, cele mai cerute, de fapt, de utilizatorii din întreaga lume, Samsung se pregătește pentru majorarea capacității de producție pe acest segment, urmând să aprovizioneze și alți producători cu acest gen de display-uri.

Samsung va avea pe 13 august un eveniment de lansare al următoarei generații de phablet-uri, Note 5.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.