Google, Apple și Microsoft se aliază. Pentru ce? Google, Apple și Microsoft se aliază. Pentru ce?
O parte dintre cele mai cunoscute companii americane, mai exact 13 la număr, au pus bazele unui fond ce are ca scop final lupta... Google, Apple și Microsoft se aliază. Pentru ce?

O parte dintre cele mai cunoscute companii americane, mai exact 13 la număr, au pus bazele unui fond ce are ca scop final lupta pentru reducerea emisiilor de carbon.

Printre jucătorii care au inițiat acest proiect, care beneficiază de fonduri de 140 de miliarde de dolari, se numără și companii precum Apple, Google, Walmart, Microsoft, Coca Cola, Cargill sau Bank of America.

Acestea au ajutat la crearea American Business Act on Climate Change, entitatea fiind parte a eforturilor depuse de administrația Obama de a atrage companiile private în lupta pentru menținerea schimbărilor climatice la un nivel minim.

Președintele Barack Obama și-a propus ca până în 2025, Statele Unite să ducă nivelul emisiilor poluante cu 28% sub cel înregistrat în 2005.

În plus față de crearea fondului american, cele 13 companii vor fi prezente și la summitul care ridică problema schimbărilor climatice de la Paris, iar o parte dintre acestea și-au propus ca și în cadrul business-ului propriu să reducă emisiile de gaze cu până la 50%.

De exemplu, Google a direcționat până acum circa 2 miliarde de dolari pentru proiecte de energie verde, compania adoptând strategia de “carbon neutral” încă din 2007.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.