Tranzacția anului în gaming: MavenHut vinde către RockYou drepturile pentru Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena Tranzacția anului în gaming: MavenHut vinde către RockYou drepturile pentru Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena
MavenHut, unul dintre cele mai importante startup-uri de gaming din țara noastră, companie fondată de Bobby Voicu, Cristi Badea și Elvis Apostol, licențiază cele... Tranzacția anului în gaming: MavenHut vinde către RockYou drepturile pentru Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena

MavenHut, unul dintre cele mai importante startup-uri de gaming din țara noastră, companie fondată de Bobby Voicu, Cristi Badea și Elvis Apostol, licențiază cele mai de success produse ale sale și cele mai bine monetizate produse românești pe Facebook, Solitaire Arena and Solitaire 3 Arena,  către RockYou, o comunitate de 92 de milioane de gameri.

Deși vinde trademark-ul pentru cele două titluri către compania din San Francisco, MavenHut licențiază codurile sursă pentru aplicațiile sale. Astfel, compania își permite să extindă franciza de Solitaire și să se concentreze pe zona de mobile.

“Tranzacția a fost greu de realizat, dar am obținut un deal bun și aproape greu de crezut, când vezi condițiile. Ne-am păstrat tot: venituri, knowledge, oameni. Așa ne putem extinde franciza de Solitaire cu titluri precum Solitaire Live,  Solitaire Tournaments și Solitaire KnockOut și ne putem concentra pe mobile”, spune Cristi Badea, co-fondator Mavenhut.

“Am reușit o tranzacție atât de favorabilă nouă nu numai datorită vârfului de venituri la care se aflau produsele noastre, dar și pentru potențialul lor ulterior. Cu zeci de milioane de install-uri și cu milioane de useri zilnic, titlurile vândute reprezintă o oportunitate foarte bună și pentru RockYou, compania care le-a cumpărat”, precizează Bobby Voicu, co-fondator Mavenhut.

Solitaire-ul românilor de la Mavenhut ajunge pe Windows Phone

PrintMavenHut este o companie de gaming cu studioul de dezvoltare în România și cu o echipă integral românească. Primul titlu, Solitaire Arena, a redefinit jocul de Solitaire, pentru ca ulterior compania să devină “The Solitaire Company”, creând o adevărată franciză în jurul acestui tip de joc: Solitaire 3 Arena, Solitaire Live, Solitaire Tournaments, Solitaire KnockOut printre ele.

Românii au reușit ca în doi ani să ajungă la 1,5 milioane de utilizatori activi zilnic și la 35 de milioane de instalări pe toate platformele – Facebook și mobile (iOS, Android).

Dovada viralității produsului este și audiența globală a jocurilor: US 40%, UK, Germania, Franța, România fiind abia pe locul 20.

O echipă de 30 de oameni au creat aplicațiile Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena ajunse în TOP 100 cele mai monetizate produse pe Facebook, când marile companii de gaming folosesc echipe de 10 până la 50 de ori mai mari.

Recent, Bobby Voicu anunța disponibilitatea unui nou joc Solitaire pe platforma Windows Mobile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.