Tripsta: românii își cumpără bilete scumpe, cu mai mult de o lună înaintea vacanței propriu-zise Tripsta: românii își cumpără bilete scumpe, cu mai mult de o lună înaintea vacanței propriu-zise
Deși românii achiziționează pentru călătoriile uzuale bilete de avion ieftine, situația diferă când vine vorba de vacanța de vară, moment în care mulți dintre... Tripsta: românii își cumpără bilete scumpe, cu mai mult de o lună înaintea vacanței propriu-zise

Deși românii achiziționează pentru călătoriile uzuale bilete de avion ieftine, situația diferă când vine vorba de vacanța de vară, moment în care mulți dintre călători prefer să achiziționeze bilete de avion cu prețuri medii sau mari, reiese din datele agenției de turism online Tripsta.

Pentru cei care se află încă în căutarea unui loc pentru a petrece vacanța de vară, dar fără a face un efort financiar substantial, companiile aeriene oferă bilete ieftine spre  Londra, Milano și Budapesta, dar și spre Dublin, Madrid, Izmir, Varșovia, Bruxelles și Bologna.

În 2015, din numărul total al românilor care au achiziționat bilete de avion pentru vacanța de vară, 42% au optat pentru zboruri scumpe, cu 9% mai puțini decât anul trecut, 31% au achiziționat zboruri la prețuri medii (33% în 2014) și 27% au ales bilete de avion ieftine (+11%, de la 16% în 2014).

Românii au dat între 150 și 900 de euro pentru vacanța de vară. Unde și-au dorit să ajungă?

Deși biletele de avion scumpe și medii sunt în continuare cele mai achiziționate pentru vacanța de vară a anului curent, creșterea achizițiilor de zboruri ieftine (de 11% de la un an la altul) este un semnal al modificării comportamentului turiștilor, care s-ar putea reorienta spre cumpărarea de zboruri ieftine pentru a face economii atunci când este vorba de bugetul alocat acestora.

Anul trecut, românii și-au cumpărat biletele de avion cu 33 de zile înainte de a pleca în vacanța de vară. În ceea ce privește anul în curs, planificarea s-a făcut cu câteva zile mai devreme (cu 37 de zile înainte de plecare).

Pentru a pleca în vacanța de vară, zilele preferate au fost în special joi, vineri și week-endurile, în special în luna iunie (primul week-end din iunie, a doua vineri a lunii, a treia săptămână și ultima zi de joi a lunii).

Femeilor le place să călătorească mai mult decât bărbaților; segmentul 25-35 de ani, cel mai activ

Femeilor le place să călătorească mai mult decât bărbaților, tendință a anului trecut care se menține și în 2015, femeile turist reprezentând în ambii ani mai mult de jumătate din totalul călătorilor.

În funcție de vârstă, proporțiile se mențin similare în 2014 și 2015 atunci când vine vorba de persoanele care călătoresc cel mai mult.

Anul acesta, adulții cu vârste de 25-35 de ani reprezintă aproape o treime din totalul numărului de călători (31%), urmați de persoanele cu vârste de 35-45 de ani (21%), de segmentul 45-55 de ani (13%), de tinerii adulți cu vârste de 18-25 de ani (13%) și de copii și adolescenți (11%). Persoanele cu vârste între 55 și 95 de ani reprezintă 11% din totalul călătorilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.