Românii au dat între 150 și 900 de euro pentru vacanța de vară. Unde și-au dorit să ajungă? Românii au dat între 150 și 900 de euro pentru vacanța de vară. Unde și-au dorit să ajungă?
Numărul rezervărilor pentru vacanțe în perioada iunie-august, realizate prin intermediul Tripsta, au crescut anul acesta, iar românii au căutat mai ales zboruri către Londra,... Românii au dat între 150 și 900 de euro pentru vacanța de vară. Unde și-au dorit să ajungă?

Numărul rezervărilor pentru vacanțe în perioada iunie-august, realizate prin intermediul Tripsta, au crescut anul acesta, iar românii au căutat mai ales zboruri către Londra, Barcelona și Madrid și au cumpărat bilete pentru a ajunge în capitala britanică, la Atena sau Istanbul, asa cum indică datele agenției de turism online Tripsta.

Anul acesta, românii au căutat opțiuni de călătorie către Barcelona, Londra și Madrid și au rezervat vacanțe la Londra, Atena și Istanbul.

Potrivit datelor Tripsta, atunci când vine vorba de destinațiile internaționale cele mai căutate de către românii aflați în căutarea unei destinații de vacanță, Barcelona, Londra și Madrid au primit cea mai mare atenție, însă interesul călătorilor a fost atras și de Istanbul, Viena, Atena, Amsterdam, Bauvais, Roma și Larnaca.  Pe plan național, destinațiile cele mai căutate de către călători au fost București, Timișoara și Cluj, urmate de Iași, Constanța, Bacău, Baia Mare, Sibiu, Suceava și Oradea.

Românii au efectuat căutări spre diverse destinații însă, atunci când a venit momentul deciziei pentru vacanța de vară a anului curent, zborurile achiziționate au fost către Londra, Atena și Istanbul, dar și spre Praga, Amsterdam, Berlin, Paris, Copenhaga, Bruxelles și Barcelona. Anul trecut, destinațiile de top pentru vacanța de vară au fost dominate de Atena, Londra și Viena, urmate de Istanbul, Paris, Copenhaga, Amsterdam, Roma, Barcelona și Lisabona.

londra

Între 150€ și 900€ –  prețul plătit de români pe biletele de avion pentru vacanța de vară 2015

Călătorii români au plătit între 150€ – 900€ pentru zborurile care au făcut parte din aventurile de vacanță ale vacanței lor de vară în 2015. Cel mai ieftin zbor anul acesta a fost către Istanbul (153€), în timp ce opțiunea cea mai ieftină a anului trecut a fost Atena (237€). Barcelona (899€) a fost anul acesta zborul cel mai scump achiziționat de către români, înlocuind Amsterdamul, care a fost cea mai scumpă destinație de vacanță a anului trecut (975€).

Vive la France! Weekend romantic la Paris

Costul mediu pentru un zbor către top 10 destinații a fost de 439 € în 2015, cu 30% mai mic decât costul mediu de 563€ de vara trecută.

Infografic Tripsta vacante de varaCosturile pentru zboruri dus-întors către cele mai rezervate destinații de către călătorii români către cele mai rezervate destinații de vacanță au variat de la un an la altul, unele fiind mai ieftine și altele mai costisitoare decât anul trecut. Între principalele 10 destinații pentru zboruri rezervate de către români pentru vacanța de vară din 2015, zborurile dus-întors mai scumpe decât anul trecut sunt spre Londra (640€ în 2015 vs 355€ în 2014), Atena (314€ vs 271€ în 2014), Copenhaga (770€ versus 500€ în 2014) sau Barcelona (911€ vs 585€ anul trecut). Există însă și destinații pentru care zborurile dus-întors sunt mai mici decât anul trecut: Istanbul (180€, în scădere de la 220€), Amsterdam (540€, în scădere de la 1.455€) și Paris (330€ în 2015 de la 610€ în 2014).

TOP 15 cele mai frumoase imagini din Europa postate pe Instagram – GALERIE FOTO

Călătoriile de vară în Grecia – vacanțe ca de obicei

În pofida situației politice recente, Grecia continuă să fie  atractivă pentru turiștii români, care au arătat același interes față de această destinație de vacanță  în 2015 ca și anul trecut. Pe de altă parte, atunci când vine vorba de alți europeni, reprezentanții Tripsta spun că s-a înregistrat o creștere a interesului pentru bilete de avion către Grecia, în special din partea călătorilor britanici.

Potrivit oficialilor Tripsta, deși rezervările realizate de către români pentru călătorii în Grecia au scăzut cu 29% în această perioadă comparativ cu 2014, compania nu a primit cereri de anulare a zborurilor spre Grecia.

Chios – Grecia

Reprezentanții Tripsta îi sfătuiesc pe călători să verifice regulile liniilor aeriene și termenii și condițiile providerului călătoriei în cazul în care doresc să anuleze sau să modifice un produs sau serviciu de călătorie rezervat. Oficialii avertizează că este posibil să nu se poată anula sau modifica produse sau servicii deja comandate sau că,  pentru a face asta, există anumite condiții care trebuiesc îndeplinite. În același timp, compania îi sfătuiește pe călători să citească informațiile despre anularea sau modificarea rezervării atunci când fac rezervarea, deoarece se consider că sunt de acord cu termenii atunci când rezervarea este finalizată.

Weekend la Moscova. TAROM vine cu oferte pentru fosta reședință a țarilor ruși

Agenția de turism Tripsta a fost fondată în 2005 de doi antreprenori talentați din Atena, Grecia, unul dintre punctele cele mai fierbinți ale turismului international. Inițial, startup-ul s-a numit Travelplanet24. În prezent, agenția de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari și mai recunoscuți lideri ai industriei de profil. Brandurile companiei – Tripsta, airtickets și Travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turiști loiali din 45 de piețe internaționale pe care compania operează în prezent.

Tripsta: românii își cumpără bilete scumpe, cu mai mult de o lună înaintea vacanței propriu-zise

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.