Cum să transformi Titan-Ozana într-un punct fierbinte pentru investitori? Cum să transformi Titan-Ozana într-un punct fierbinte pentru investitori?
Dacă sudul Capitalei poate fi asociat în special cu o nouă destinație rezidențială post-criză, zona de est a Bucureștiului a cunoscut în ultimii ani... Cum să transformi Titan-Ozana într-un punct fierbinte pentru investitori?

Dacă sudul Capitalei poate fi asociat în special cu o nouă destinație rezidențială post-criză, zona de est a Bucureștiului a cunoscut în ultimii ani o evoluție pe termen lung, îmbinând opțiuni variate de locuințe noi, disponibile în ansambluri rezidențiale, cu facilități necesare confortului cotidian, de la transport în comun la modalități de petrecere a timpului liber, ceea ce a transformat-o într-un punct de atracție pentru investitori.

Reprezentanții Adama, unul dintre cei mai activi investitori de pe piața locală de profil (dezvoltatorul imobiliar derulează proiecte și în Moldova, Ucraina şi Turcia), au identificat cele mai importante 5 aspecte care transformă un cartier de tradiție într-o zonă în pas cu vremurile, cum este sectorul cuprins de Titan – 1 Decembrie 1918.

Infrastructura și locația

Accesibilitatea zonei, precum și legătura acesteia cu celelalte cartiere ale orașului au devenit în ultimii ani două din principalele motive pentru care zona de est a Capitalei se bucură de popularitate. În condițiile unui trafic tot mai crescut, posibilitatea de a parcurge cu ușurință drumul zilnic de acasă la locul de muncă devine un criteriu de alegere tot mai frecvent.

Zona de est a Capitalei are marele avantaj de a fi conectată direct la rețeaua de metrou, legând estul de vestul orașului prin Magistrala M3 Anghel Saligny – Preciziei a cărei rută traversează centrul orașului. Rețeaua supraterană de transport public este și ea bine deservită de tramvaie, autobuze și troleibuze, conectând zona cu celelalte puncte cardinale ale orașului.

Cartierele din estul Bucureștiului nu sunt legate ideal doar de interiorul orașului, ci au acces facil și spre Autostrada A2 spre Constanța sau spre Șoseaua de Centură, completând un mix ideal privind amplasarea.

Metrou_1_Decembrie_1918

Facilități pentru confort cotidian

Dezvoltarea zonei a adus cu sine și o extindere a facilităților căutate de familiile moderne în viața de zi cu zi. Estul Bucureștiului pune la dispoziție locatarilor din apropiere variante diverse de shopping sau de petrecere a timpului liber, în imediata vecinătate existând galerii comerciale extinse, precum Iris Titan Shopping Center, Metro, Decathlon sau Jumbo, dar și formate reduse pentru cumpărături, în genul magazinelor de proximitate sau a supermarketurilor precum Mega Image sau Lidl.

Una dintre cele mai extinse și cunoscute rețele de fitness din țară – World Class – a fost inaugurată în ultimii ani în cartierul Titan, în timp ce familiile cu copii au în apropiere forme multiple de unități de învățământ.

Potențialul zonei nu se oprește aici, pe termen mediu și lung fiind deja anunțate investiții pentru realizarea celui de-al doilea magazin IKEA din România, pe Bd. Theodor Pallady, dar și un fashion outlet centre, în timp ce dezvoltarea cea mai apropiată de livrare este viitorul mall din Titan.

Noi dezvoltări de proiecte rezidențiale

Unul din cele mai cunoscute cartiere din estul orașului – Titanul – este considerat al treilea cel mai bun cartier de locuit din Capitală din punctul de vedere al atractivității și condițiilor de locuit, conform „Cartografierii sociale a Bucureștiului”, studiu S.N.S.P.A. În plus, spre deosebire de alte zone incluse în topul dezirabilității, precum nordul orașului, zona de est are avantajul de a oferi, alături de facilități diverse, și soluții rezidențiale la un raport calitate-preț optim.

Edenia Titan (2)

Fiind, totodată, zona din București cu cele mai extinse foste platforme industriale, în prezent, sunt disponibile sute de hectare de teren cu acces chiar din bulevard. În aceste condiții, și numărul solicitărilor de autorizații de construcție este în creștere, Titanul fiind într-o continuă transformare în ceea ce privește stocul rezidențial vandabil din piață.

Unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari prezenți puternic în zona de est a orașului este și Adama, companie deținută integral de IMMOFINANZ Group. Până la momentul actual, Adama a livrat peste 950 de apartamente în cinci ansambluri finalizate, fiind și compania care a reluat prima, încă din 2012, investițiile post-criză în zonă. Acestea ating o valoare de 14,1 milioane euro pentru construcția celei de-a doua faze de dezvoltare a ansamblurilor Edenia Titan și Evocasa Optima.

„Zona de est a Bucureștiului este o piatră de temelie pentru Adama, având aici dezvoltate cele mai multe apartamente din totalul de peste 1.700 livrate până în prezent. Este punctul de la care am plecat pentru a ne pune în practică misiunea, aceea de a impune un standard de calitate înalt în sectorul rezidențial din România”, declară Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group.

Modernizarea zonelor publice

În contextul atragerii tot mai multor investiții private recente, dezvoltarea zonei de est a Capitalei a beneficiat și de alocarea de fonduri publice pentru modernizarea zonelor publice, a spațiilor verzi, sectorul 3 fiind printre cele mai verzi sectoare ale Bucureștiului. Contextul favorabil dezvoltării este completat de modernizarea rețelei de transport supraterane în zona Bd. Liviu Rebreanu – Nicolae Grigorescu și proiectarea încă de la început a unor bulevarde late, „aerisite”, ce facilitează deplasarea. În plus, strategia din perioada imediat următoare include planuri de modernizare a intrării în București prin Bd. Theodor Pallady.

Densitatea populației

Un aspect important care a încurajat dezvoltările ulterioare în zonă ține și de criteriul demografic. Sectorul 3, cel care domină estul Bucureștiului, este cel mai populat și mai dens sector, la recensământul din 2011 numărând peste 385.000 de locatari. Totodată, comparativ cu evoluția demografică generală a Bucureștiului, sectorul 3 nu se înscrie în tendința de scădere a numărului de locuitori.

parcul titan

Adama are un portofoliu de peste 1.700 de apartamente și câteva zeci de mii de metri pătrați de spații comerciale și birouri, în cadrul a numeroase proiecte finalizate în București – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, Ploiești – Evocasa Orizont, Bacău – Evocasa Completa, Brașov – Evocasa Viva, Iași – Copou Bellevue și Cluj. Numărul unităților vândute de către companie se ridică la peste 1.350.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.