Amazon intră în război cu Google și Dropbox Amazon intră în război cu Google și Dropbox
Pe o piață destul de bine acoperită de aplicații care le permit utilizatorilor să își salveze și stocheze cele mai importante informații, fotografii, amintiri... Amazon intră în război cu Google și Dropbox

Pe o piață destul de bine acoperită de aplicații care le permit utilizatorilor să își salveze și stocheze cele mai importante informații, fotografii, amintiri într-un mediu digital și să le acceseze în orice moment, de pe orice gadget aflat la îndemână, Amazon a decis să meargă pe principiul “cu cât mai mulți, cu atât mai bine”.

Așa că gigantul American din e-commerce și-a lansat propria aplicație de cloud, destinată utilizatorilor de dispositive mobile, aceștia având acces la documentele salvate în serviciul Cloud Drive al companiei.

Aplicația Amazon Cloud Drive, disponibilă pentru gadgeturi cu iOS, Android și pentru Kindle, le permite utilizatoril să vadă toate documentele stocate în contul de Amazon Cloud de pe orice terminal pe care sunt logați. Compania are deja un astfel de serviciu dedicat clienților desktop.

Mișcarea Amazon poate fi văzută ca un atac direct la Google sau Dropbox, cei mai mari jucători de pe acest segment. Conceptual aplicației lansate de Amazon nu este diferit față de cee ace oferă Google Drive, Dropbox, iCloud sau alte aplicații aflate deja pe piață și utilizate de consumatorii din intreaga lume.

Însă retailerul American aduce în joc și un avantaj, și anume prețul. Clienții pot cumpăra, contra sumei de 60 de dolari pe an, spațiu nelimitat de stocare pentru documente, iar pentru 12 dolari pe an, au spațiu nelimitat de stocare pentru fotografii. Astfel, pentru a nu îți mai face griji vreodată pentru informațiile sau footgrafiile pe care le ai pe telefoane sau tablete, suma de 6 dolari pe lună sună mai mult decât bine.

Comparativ, Google cere 100 de dolari pe lună pentru 10 terabiți de stocare, iar Dropbox și Apple vor câte 10 dolari pe lună pentru 1 TB.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.