Hotelul din Venus al lui Niculae mizează pe evenimente și SPA pentru a rămâne deschis până în iarnă Hotelul din Venus al lui Niculae mizează pe evenimente și SPA pentru a rămâne deschis până în iarnă
Clasificat la 5 stele, hotelul Inter din stațiunea Venus, unitate deținută de omul de afaceri Ioan Niculae, va beneficia de o nouă rundă investițională... Hotelul din Venus al lui Niculae mizează pe evenimente și SPA pentru a rămâne deschis până în iarnă

Clasificat la 5 stele, hotelul Inter din stațiunea Venus, unitate deținută de omul de afaceri Ioan Niculae, va beneficia de o nouă rundă investițională în urma căreia va extinde capacitarea sălilor de evenimente și a centrului SPA.

Potrivit reprezentanților unității, Inter (fostul hotel Carmen, deschis în 2013 în urma unei investiții estimate la 10 milioane de euro) ar urma să aibă, începând cu sezonul viitor, o nouă sală de conferințe și evenimente, cu o capacitate de 150 de locuri, precum și un centru SPA extins (în prezent, cabinetele de tratament au aceeași suprafață ca a unei camere de hotel).

“Avem o cerere crescută pentru evenimente, fie ele de tip corporate sau nunți, însă în acest moment nu avem o sală cu o capacitate generoasă. Acum putem acomoda evenimente de cel mult 70 de persoane. Dacă nu le facem, pierdem clienți”, ne-a declarat Răzvan Ciulacu, maketing manager în cadrul Inter Venus.

Potrivit acestuia noile facilități vor fi amenajate pe o suprafață de 400 de metri pătrați, totodată, urmând să fie instalat și un jacuzzi pe peluza centrului SPA.

Litoralul Verde: investiții de peste 40 de milioane de euro în derulare în sudul litoralului. Ce beneficii au adus?

În urma acestor investiții, oficialul hotelului Inter estimează că unitatea va putea mări perioada de funcționare, chiar și în lunile de iarnă. În acest moment, hotelul Inter este deschis în intervalul mai-septembrie.

“Ca hotelul să fie deschis tot timpul anului ar trebui ca gradul de ocupare să fie constant de 90%. Două-trei weekenduri cu ploaie îți strică socotelile”, spune Răzvan Ciulacu.

Nu în ultimul rând, noile facilități vor aduce și mai mulți turiști, chiar și din străinătate. În prezent, 20% din turiștii care aleg serviciile hotelului vin din afara granițelor și preferă lunile mai și septembrie pentru sejururi.

“Cea mai mare parte a acestora vin prin intermediul platformei Booking.com. Vin pentru tratamente și masaj și preferă lunile în care stațiunile de pe litoral sunt mai liniștite”, a adăugat Ciulacu.

La finalul lunii iunie, hotelul Inter din Venus avea un grad de ocupare de 60% (în weekenduri hotelul operează la capacitate maximă), pentru lunile iulie și august fiind prognozat un grad de ocupare de 90-100%.

“Anul 2014 a fost dezamăgitor din cauza vremii, însă am recuperat deja diferența. De exemplu, dacă anul trecut avem un grad de ocupare de 60% la 1 mai, în acest an, hotelul a fost ocupat în proporție de 90%”, a precizat managerul Inter.

Unitatea dispune de 98 de camere dispuse pe 5 nivele, Inter având acces direct la plajă.

Hotelul Inter a fost unul dintre hotelurile vizitate în ediția din 2015 a infotrip-ului Litoralul Verde. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a lansat în 2014 brandul Litoralul Verde, o marcă prin care agenţiile doresc să susţină staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.