Topul destinațiilor de vacanță din Turcia în viziunea turiștilor români Topul destinațiilor de vacanță din Turcia în viziunea turiștilor români
Românii care călătoresc în Turcia sunt atrași de calitatea serviciilor, costurile echitabile și oferta turistică variată. Fie că aleg stațiunile din Turcia pentru circuite sau... Topul destinațiilor de vacanță din Turcia în viziunea turiștilor români

Românii care călătoresc în Turcia sunt atrași de calitatea serviciilor, costurile echitabile și oferta turistică variată. Fie că aleg stațiunile din Turcia pentru circuite sau evenimente culturale, sejururi de relaxare, de tratament, luna de miere, călătorii de afaceri sau shopping, infrastructura locală este capabilă să satisfacă chiar și nevoile celor mai exigenți turiști.

Agenția de turism Daiavedra, unul dintre jucătorii medii de pe piața locală de profil, a realizat un top al celor mai căutate destinații de vacanță în Turcia de către turiștii români.

Antalya

Antalya, cea mai importantă zonă de pe riviera turcească primește anual aproximativ 35% din turiștii care vizitează întreaga țară, tendință în creștere,  încurajată de o rapidă diversificare în sectorul de turism.

“Antalya este în topul preferințelor familiilor cu copii, deoarece hotelurile din stațiuni precum Antalya, Kundu, Belek sau Side pun la dispoziția oaspeților posibilități variate de distracție și relaxare, cum ar fi plajele private sau toboganele acvatice. Alte argumente care influențează deciziile turiștilor români asupra destinațiilor sunt, pe lângă oferta hotelului, configurația plajei – sunt apreciate cele care au nisip fin și intrare lină în mare -, dar și apropierea stațiunilor de aeroport sau diferitele oferte de activități recreative din zona respectivă“, afirmă Mădălina Indolean, managerul agentiei de turism Daiavedra.

În topul plajelor preferate de turiștii români din această zonă a Turciei intră Alanya (unde găsim cel mai lung sezon estival) dar și Lara și Kundu (foarte apropiate de aeroport). Stațiunea Belek este populară datorită hotelurilor luxoase, care includ în ofertă și accesul la terenuri de golf, iar Kemer este o destinație aleasă în principal datorită peisajelor pitorești, deși transferul de la aeroport durează mai mult de o oră. În timpul sejurului se pot face excursii la vestigiile antice sau medievale, cum ar fi Fortăreața Alanya, Turnul Roșu, siturile Olympos și Phaselis sau Amfiteatrul Aspendos. Tot în zonă, parcul național Beydaglari (Olympos) beneficiază de plaje foarte frumoase și de cele mai bune condiții pentru practicarea unui număr variat de sporturi: cățărări montane, biciclism, alpinism, canoe, caiac sau parașutism.

Kusadasi

În timpul sezonului, numărul de turiști care vin în vacanță în Kusadasi ajunge la aproximativ o jumătate de milion. Pentru turiștii români, este o destinație cu tradiție, fie că optează pentru transport individual, cu autocarul sau cu avionul.

De ce aleg românii vacanțele la Kusadasi? “Țărmul spectaculos al Mării Egee, tarifele de cazare mai mici (în comparație cu Antalya), construcția parcurilor acvatice Adaland și Aqua Fantasy, apropierea de situl Efes și viața de noapte animată sunt argumente importante pentru alegerea acestei destinații de vacanță. Pasionații de diving, windsurfing și iahting pot opta pentru o vacanță activă în Kusadasi”, spune managerul Daiavedra.

Bodrum

Cu o istorie bogată, orașul, supranumit în antichitate Halikarnas, atrage turiștii datorită peisajelor impresionante și a atmosferei boeme.  Există multe resorturi de lux, zona se bucură de o viață de noapte activă iar muzeele sunt pe placul celor care doresc să viziteze și să cunoască istoria veche.

“Hotelurile din stațiunile învecinate orașului Bodrum sunt adecvate atât pentru vacanțele cu familia cât și pentru vacanțe romantice, active sau pentru relaxare. Familiile cu copii optează, cel mai des, pentru Gumbet sau Ortakent, golful Bitez este preferat de pasionații de surfing, pe când luxoasa Torba este destinația preferată de cupluri”, adaugă Mădălina Indolean, manager Daiavedra.

Vacanta Turcia Bodrum Daiavedra Vacanta Turcia Kemer Daiavedra Vacanta Turcia Kusadasi Efes Daiavedra

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.