Miele, investiție de 30 mil. euro în cea mai veche unitate de producție a brandului Miele, investiție de 30 mil. euro în cea mai veche unitate de producție a brandului
Producătorul german de electrocasnice Miele, unul dintre cei mai importanți jucători de pe segmentul premium al acestei piețe, extinde și modernizează fabrica din Bielefeld,... Miele, investiție de 30 mil. euro în cea mai veche unitate de producție a brandului

Producătorul german de electrocasnice Miele, unul dintre cei mai importanți jucători de pe segmentul premium al acestei piețe, extinde și modernizează fabrica din Bielefeld, Germania, în cadrul căreia sunt produse toate sistemele profesionale de dezinfectare şi igienizare ale brandului.

Începând din 2008, investiția Miele în această unitate de producție a fost de 30 de milioane de euro.

Fabrica din Bielefeld este a doua cea mai veche unitate de producție a companiei Miele, cu o istorie de aproape 100 de ani, fiind inaugurată în 1916. Cele mai cunoscute produse ale fabricii sunt aspiratoarele și mașinile de spălat pentru uz casnic.

O treime din cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare sunt folosite pentru sistemele de curăţare comerciale. Astfel, investiția a fost făcută în divizia de profesionale, în cadrul căreia Miele produce echipamente destinate industriei de îngrijire a sănătății, pentru spitale, laboratoare medicale.

Loredana Butnaru, Miele: Transilvania este cea mai bună regiune pentru noi

Dintre cei 1.800 de angajați ai fabricii, 300 lucrează în centrul de cercetare pentru producția ultimei generații de game profesionale de curățare, ce urmează să fie lansată pe piață.

„În prezent, cele mai multe aparate ale noastre sunt înlocuite de noi modele”, spune Lutz Döhnert, responsabil al sistemelor de curățare comerciale din Bielefeld.

Plus de 30% a capacității de producție

În urma investițiilor, noile facilități sunt proiectate să reducă timpul de producție și stocurile, dar și să îmbunătățească rentabilitatea. Astfel, comenzile sunt acum procesate de două ori mai repede, iar stocurile au fost reduse cu 20%, ca urmare a unei investiții de 10 milioane de euro într-o nouă facilitate de producție a containerelor interioare.

Compania estimează astfel o creștere a capacității de producție cu circa 30% și o scădere a consumului de energie cu peste 10%.

„Pe segmentul produselor mari profesionale de decontaminare, aparatele sunt construite individual, pentru a satisface nevoile și cerințele clienților. Dacă până acum o comandă personalizată necesita un timp de producție de două săptămâni, acum poate fi finalizată în doar două zile”, spune Lutz Döhnert.

Miele_fabrica Bielefeld (1)

Fondată în 1899, compania Miele este o afacere de familie, aparținând familiilor Miele și Zinkann – aflate astăzi la a patra generație. Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 17.660 de angajați, prezent în 47 de țări prin subsidiarele proprii de vânzări și în 50 de țări prin intermediul distribuitorilor şi importatorilor. În anul financiar 2013/2014 a obţinut vânzări în valoare totală de 3,22 de miliarde de euro.

Gama de produse Miele include aspiratoare, echipamente de întreţinere a rufelor; maşini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) oferă sisteme de întreţinere a rufelor şi maşini de spălat vase pentru uz profesional, dar şi aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale şi de laborator. În 2007, Miele Appliances SRL şi-a deschis porţile şi în România, una dintre principalele ţări din Europa de Sud-Est.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.