Pe unde ne bronzăm în această vară: alegerile, confirmate de prieteni, review-uri și calitatea plajelor Pe unde ne bronzăm în această vară: alegerile, confirmate de prieteni, review-uri și calitatea plajelor
Potrivit datelor agenției de turism Paralela 45, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, în topul destinațiilor de vară... Pe unde ne bronzăm în această vară: alegerile, confirmate de prieteni, review-uri și calitatea plajelor

Potrivit datelor agenției de turism Paralela 45, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, în topul destinațiilor de vară pe care le aleg turiștii români se remarcă în continuare insulele grecești, dar și Costa Blanca, una dintre cele mai apreciate coaste ale Spaniei.

Preferința pentru aceste destinații s-a conturat de-a lungul anilor datorită turiștilor mulțumiți de ofertele achiziționate și de condițiile în care și-au desfășurat vacanța, anunță oficialii Paralela 45.

„Românii preferă să meargă în vacanțe despre care au primit deja informații de la prieteni sau familie, fiind astfel asigurați de calitatea serviciilor pe care le vor primi. Cele mai vândute vacanțe la nivelul țării sunt în cunoscutele insule grecești, Mykonos, Santorini, Kos, Zakynthos și Creta, dar și sejururile în Costa Blanca. Am observat că destinațiile sunt apreciate pentru diferite aspecte, fie pentru plajele liniștite, peisajele impresionante, cât și pentru viață de noapte”, este de părere Alin Burcea, președintele agenției.

Atmosfera cosmopolită și peisajele vulcanice sunt doar două dintre motivele pentru care turiștii preferă vacanțele în Santorini. Este cea mai populară destinație de vacanță din Grecia în această vară, cele mai cunoscute plaje fiind cele din Perissa, Kamari sau Perivolos. Satele de pe insulă sunt considerate cele mai frumoase așezări de pe insulele grecești, iar plaja Roșie este renumită pentru aspectul său pitoresc, dar și pentru nisipul sau roșiatic.

Mykonos, insula care nu doarme niciodată, este una dintre preferatele turiștilor români. Cei mai tineri dintre aceștia apreciază viața de noapte de pe insulă, cea mai diversificată din Grecia. Plaja devine loc de socializare și dans, aflându-se în topul destinațiilor de vacanță din Europa pentru cei mai petrecăreți turiști. Cluburile, restaurantele și barurile din Mykonos sunt pline cu turiști de la apus până la răsăritul soarelui. Pentru un circuit în Cyclade (Mykonos, Paros, Naxos) românii plătesc de la 655 de euro de persoană.

Turiștii români care aleg să meargă în vacanță în Spania au preferat în acest an plajele din Costa Blanca. Premiate cu Blue Flag și White Flag, plajele din Costa Blanca pot fi atât animate, cât și liniștite. Nisipul fin, intrarea lină în apă și marea limpede au adus coastei renumele din prezent. Cele mai cunoscute stațiuni din zonă sunt Benidorm, Calpe și Albir. Descrisă drept un mic Manhattan, stațiunea Benidorm este cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic și oferă atât experiențe liniștite în zona veche a orașului, cât și distracție în zona Levante, aflată de-a lungul țărmului. Prețul unui circuit cu destinatia Andalucia și Costa Blanca pornește de la 635 de euro pentru o persoană.

Vara anului 2015 aduce o confirmare a preferințelor turiștilor români pentru litoralul Greciei și Spaniei, atât de căutate în ultimii ani. Fie că preferă destinațiile de relaxare sau pe cele unde distracția se află pe primul loc, românii țin în continuare cont de recomandările primite din partea cunoscuților.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.