Actrița Silvia Busuioc a purtat o creație a unui designer român pe covorul Festivalului Internațional de Film de la Cannes Actrița Silvia Busuioc a purtat o creație a unui designer român pe covorul Festivalului Internațional de Film de la Cannes
Frumoasa actriță moldoveancă Silvia Busuioc a pășit pe covorul roșu al celei de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes purtând... Actrița Silvia Busuioc a purtat o creație a unui designer român pe covorul Festivalului Internațional de Film de la Cannes

Frumoasa actriță moldoveancă Silvia Busuioc a pășit pe covorul roșu al celei de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes purtând la braț o geantă Iutta ce a figurat în filmul ”The Silver Spoon”. Producția, selecționată în categoria Cannes Short Corner și regizată de Mick Davies, a avut premiera ieri în prezența personalităților din lumea cinematografică internațională.

Creația Iutta cu motive de inspirație tradițională face parte din colecția ‘Dor de românesc’ si poartă numele filmului în care a apărut, promovând astfel industria cinematografică locală.

Scurt metrajul realizat de Mick Davis, regizorul “Modigliani”, este o ficțiune care prezintă povestea unei tinere, interpretată de actrița principală Ana Adelaida Perjoiu, în drumul către regăsirea de sine. Dorul de bunicul său, de care era foarte atașată, îi îngreunează traseul de autocunoaștere, însă călăuzirea spirituală a unui înger reușește să vindece această rană profundă și îi oferă îndrumare.

 Mick Davis povestește: “Geanta Dor de Moldova s-a potrivit de minune personajului și emoției pe care am vrut s-o transmită, pentru ca povestea nu e doar despre pierderea cuiva drag, ci și despre a ne cunoaște rădăcinile și cine suntem cu adevărat, fapt la care și Iutta face o puternică trimitere. Filmul a fost inspirat dintr-o piesă de teatru văzută în București, un oraș călduros și prietenos care mi-a amintit de Glasgow, orașul meu natal. Am dorit să redau cu fidelitate ceea ce am putut surprinde aici, așa că producția a fost realizată integral în limba română, care are o muzicalitate și o bogăție aparte.”

Conform spuselor lui Mick, colaborarea cu profesioniști din industria românească de film este mereu o experiență plăcută, pe care speră să o repete cât de curând. Regizorul revine mereu cu dor de această țară, care a devenit un loc de inspirație pentru el și pasiunea sa, cinematografia.

Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta, oferă mai multe detalii despre colaborare: “Povestea filmului aduce în prim-plan dorul, care este și emoția centrală a colecției Dor de românesc, ce a luat naștere prin stilizarea motivelor populare în forme de expresie contemporană. Prin tot ceea ce reprezintă, geanta Iutta a devenit personaj de sine stătător în filmul “The Silver Spoon”, iar la astfel de inițiative care pun în valoare specificul nostru cultural noi ne vom asocia mereu cu mare mândrie.”

Distribuția scurt metrajului cuprinde nume precum Sandu Mihai Gruia, actorul român preferat a lui Mick Davis, care a jucat alături de Andy Garcia în “Modigliani” și Ana Adelaida Perjoiu, actrița care și-a făcut debutul în filmul “Ceva Bun de la Viață” (regia Dan Pița) având rolul Ginei, în urma căruia a câștigat Premiul pentru cea mai buna Actriță la Festivalul Național al Filmului Românesc, ediția 2012.

Producția a fost înscrisă la numeroase alte festivaluri de profil internaționale precum Sundance Independence Festival SUA, Festivalul de Film de la Berlin etc.

Trailerul filmului The Silver Spoon poate fi vizionat aici: http://vimeo.com/101295884 (all rights PINK STRIPE Group 2014).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.