Drumul spre Pandora trece prin China: cum să vezi lumea de la 300 de metri înălțime Drumul spre Pandora trece prin China: cum să vezi lumea de la 300 de metri înălțime
Constructori pricepuți, nici chinezii nu se lasă mai prejos în fața țărilor care doresc să readucă puțin din gloria edificiilor antice (de exemplu, egiptenii... Drumul spre Pandora trece prin China: cum să vezi lumea de la 300 de metri înălțime

Constructori pricepuți, nici chinezii nu se lasă mai prejos în fața țărilor care doresc să readucă puțin din gloria edificiilor antice (de exemplu, egiptenii se pregătesc să construiască o clădire în formă de piramidă și să refacă Farul din Alexandria) și sunt pe punctul de a inaugura cel mai lung și înalt pod din lume.

În acest sens, parcul național Zhangjiajie, din provincia Hunan (despre care se spune că ar fi locul care a inspirat întreaga planetă Pandora din blockbusterul Avatar), este foarte aproape de deschiderea unei punți realizate din sticlă, un design al arhitectului israelian Haim Dotan.

Astfel, potrivit CNN, Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge ar urma să fie finalizat în luna iulie a acestui an, deschiderea oficială fiind programată pentru luna octombrie.

Podul, care leagă două stânci masive, va avea o lungime de 380 de metri și o lățime de 6 metri, între curajoșii care se vor încumeta să-l traverseze și prăpastia de 300 de metri fiind doar panouri din sticlă.

În plus, potrivit Business Insider, podul, care poate susține 800 de persoane în acelați timp, va fi folosit și ca un catwalk inedit pentru show-urile de modă.

Totodată, pasionații de bungee jumping vor avea odată cu deschiderea acestui pod, cel mai înalt punct din care să sară (în prezent, recordul este al Macau Tower, înălțimea de la care se poate sări fiind de 232 de metri).

pod china1

pod china

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.