Gadget Trends: Propriul tău NAS, chiar la tine acasă Gadget Trends: Propriul tău NAS, chiar la tine acasă
De fiecare dată când te conectezi la Internet devii vulnerabil la atacurile informatice. Trăim într-o lume în care securitatea online este de multe ori... Gadget Trends: Propriul tău NAS, chiar la tine acasă

De fiecare dată când te conectezi la Internet devii vulnerabil la atacurile informatice. Trăim într-o lume în care securitatea online este de multe ori pusă pe planul doi şi nu are parte de atenţia care i se cuvine. O lume în care datele noastre digitale, stocate online, pot ajunge în mâinile altor utilizatori sau companii. 

Adopţia de servicii de stocare în cloud a crescut semnificativ atât la nivel Euroean cât şi la nivel local. Din ce în ce mai mulţi utilizatori renunţă la a-şi mai păstra datele pe unitatea de stocare locală şi le mută într-un serviciu de cloud public.

Singura problema care intervine aici este faptul că acea personă nu ştie unde anume se află serverele pe care s-a făcut stocarea, în ce ţară şi mai ales, cine poate avea acces la ele. Şi totuşi, datorită avantajelor oferite de cloud, utilizatorii accesează aceste servicii şi speră că lucrurile nu vor scăpa de sub control.

Există însă o soluţie alternativă. Seria de produse WD My Cloud permite utilizatorilor să se bucure de avantajele oferite de un serviciu de cloud public, fără a face vreun compromis cu privire la securitatea datelor. Odată cumpărat produsul şi conectat la Internet, tu decizi cine are acces la datele tale.

wdfMyCloud_EX4 (2)WD My Cloud EX-4 este echipament NAS cu 4 bay-uri şi este adresat utilizatorilor profesionişti şi companiilor de mici dimensiuni. Dispunând de o serie extinsă de funcţii, aplicaţii şi integrând componente performante, modelul oferă utilizatorilor o soluţie de stocare de până la 24TB. Această capacitate poate fi extinsă, la nevoie, prin conectarea de hard disk-uri externe la cele două port-uri USB disponibile.

Unitatea NAS suportă 4 hard disk-uri, dispune de o sursă duală şi integrează caracteristici de data management. Procesorul folosit are o frecvenţă de lucru de 2GHz, iar memoria încorporată are o capacitate de 512MB. Toate aceastea asigură o viteză de transfer superioară, potrivită chiar şi pentru cei mai pretenţioşi utilizatori. WD My Cloud EX-4 suportă atât configuraţii RAID 0, 1, 5 şi 10 cât şi moduri JBOD.

Echipamentul vine preinstalat cu aplicaţii pentru descărcări via HTTP, FTP, P2P şi server de fişiere web. Adiţional se mai pot instala şi alte aplicaţii precum aMule, Joomla, WordPress sau Dropbox, existând şi suport iSCSI, Samba, FTP, DLNA, iTunes şi opţiuni de backup

wdfMyCloud_EX4Interfaţa de administrare a unităţii este intuitivă, acesta fiind unul dintre atuurile care individualizează produsul. Prin intermediul acesteia vei ştii în permanenţă ce spaţiu de stocare mai este disponibil, cu cine vrei să partajezi documente, sau vei putea să transmiţi fişiere media direct către un Smart TV (Twonky 7.2 şi DLNA-certified 1.5 media server).

Datele stocare pe WD My Cloud EX-4 pot fi accesate folosind orice dispozitiv mobil sau un calculator desktop, fiind necesară doar instalarea aplicaţiilor dezvoltate special de WD. Astfel, vei avea la dispoziţie cloud-ul tău personal, aflat chiar la tine acasă, în siguranţă!

Echipamentul poate fi folosit şi ca centru de back-up pentru toate echipamentele din reţeaua proprie.

wdfMyCloud_EX4 (1)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.