Gadget Trends: Karbonn Sparkle primește Lollipop Gadget Trends: Karbonn Sparkle primește Lollipop
Karbonn Sparkle V, unul dintre cele trei telefoane Android One lansate de Google în parteneriat cu producători de telefoane mobile din India, este printre... Gadget Trends: Karbonn Sparkle primește Lollipop

Karbonn Sparkle V, unul dintre cele trei telefoane Android One lansate de Google în parteneriat cu producători de telefoane mobile din India, este printre primele care va primi over-the-air actualizarea de la versiunea inițială KitKat la cea mai recentă versiune pentru Android  – versiunea Lollipop 5.1.

Utilizatorii Karbonn Sparkle V pot verifica notificarea pentru Android 5.1 OTA, sau pot căuta manual în Setări> Despre telefon> Actualizare software. Spațiul de stocare necesar update-ului este de 410 MB, iar procesul necesită o conexiune la internet stabilă, orice fluctuație de semnal putând opri descarcarea. Pentru România, Karbonn oferă suport tehnic pe pagina oficială de Facebook – Karbonn Mobiles Romania.

Într-o declarație, reprezentanții Karbonn se arată încântați de noile caracteristici din Android Lollipop. “Ne-am propus să fim printre primii producători care primesc acest update de la Google, pentru a putea oferi utilizatorilor noștri o experiență mult îmbunătățită.” declară oficialii Karbonn.

Până de curând, Karbonn Sparkle V a rulat cu versiunea mai veche de Android 4.4.4 – KitKat, dar acum Lollipop aduce multe îmbunătățiri sistemului de operare. Caracteristicile technice noi incluse în cea mai recentă versiune Android 5.1 Lollipop sunt:

 • Suport pentru SIM-carduri multiple
 • Întoarcere din modul silențios
 • Protecția dispozitivului
 • Voice calling HD
 • Meniu cu setari rapide
 • Îmbunătățirea duratei de viață a bateriei

Karbonn Sparkle V, primul smartphone Android One este disponibil în România, Bulgaria și Ungaria, prin rețelele de magazine partenere, atât online cât și offline. Dintre carateristicile Karbonn Sparkle V Android se numară un display 4.5-inch, IPS LCD, rezoluție de  480×854, touchscreen capacitiv, o cameră spate de 5 MP, autofocus, LED flash și o cameră 2 MP față, procesor Media Tek  1,3 Quad Core Cortex-A7, 1GB de RAM, 4GB de stocare încorporat, și suport pentru card microSD cu extindere până la 32GB.

Karbonn Mobiles, producatorul indian de telefoane mobile, este situat în primii 10 producători mondiali de telefoane mobile, având  prezență în peste 40 de țări, cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard USD în anul 2013 și un volum de telefoane vândute la nivel mondial de peste 25 milioane de unități.

 • Eric Victor

  06/04/2015 #1 Author

  Nu toate telefoane se acomodeaza cu noua versiune de android! In orice caz, sa speram ca telefonul nu se va bloca si ca nu va avea aplicatii care nu sunt necesare!

  Reply

 • Sofica Mihaela

  07/04/2015 #2 Author

  Din facilitatile oferite de noua versiune Android 5.1 Lollipop, imi dau seama ca vine cu un plus de avantaje in sprijinul utilizatorului final, ceea ce nu poate fi decat un semn pozitiv. Ma gandesc si eu la achizitionarea unui telefon Karbonn, pentru ca sunt telefoane destul de fiabile si sunt configurate astfel incat utilizarea este una facila.

  Reply

 • Alin Tanase

  07/04/2015 #3 Author

  Fiind un telefon fabricat in aceasta perioada, componentele si mb-ul sunt fabricate pentru noile cerite ale celor de la Google pentru versiunile Android 5+. De aceea, sunt sigur ca va functiona fara probleme pe acest telefon. Felicitari pentru articol!

  Reply

 • suzana marc

  08/04/2015 #4 Author

  Sunt telefoane destul de fiabile si sunt configurate astfel incat utilizarea este una facila.

  Reply

 • mihaela scarlat

  28/04/2015 #5 Author

  Utilizatorii Karbonn Sparkle V pot verifica notificarea pentru Android 5.1 OTA (Over the Air), sau pot căuta manual în Setări> Despre telefon> Actualizare software. Spațiul de stocare necesar update-ului este de 410 MB, iar procesul necesită o conexiune la internet stabilă, orice fluctuație de semnal putând opri descarcarea. Pentru România, Karbonn oferă suport tehnic pe pagina oficială de Facebook – Karbonn Mobiles Romania.

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.