Ursus Breweries și-a prezentat raportul de dezvoltare durabilă Ursus Breweries și-a prezentat raportul de dezvoltare durabilă
Stimularea creșterii și dezvoltării economice, sociale și culturale: acestea sunt principalele obiective anunțate de Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller plc, pentru operațiunile sale din... Ursus Breweries și-a prezentat raportul de dezvoltare durabilă

Stimularea creșterii și dezvoltării economice, sociale și culturale: acestea sunt principalele obiective anunțate de Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller plc, pentru operațiunile sale din România. Compania producătoare de bere și-a prezentat raportul de dezvoltare durabilă în cadrul unui eveniment organizat ieri la Berăria Culturală din Cluj-Napoca.

Raportul a fost dezvoltat și validat, în premieră în România, în concordanță cu standardele Global Reporting Initiative – GRI G4 și detaliază progresele făcute în ceea ce privește contribuția companiei la dezvoltarea societății, cu accent pe comunitățile în care Ursus Breweries este prezentă: Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Buzău și București, unde se află sediul central al companiei.

Raportul include detalii despre operațiunile din perioada 2013 – 2014:

 • 000 locuri de muncă generate direct și indirect în economia României;
 • 70% din orzul folosit de Ursus Breweries este procurat de pe piața locală;
 • 90,7% este rata de reciclare a deșeurilor generate;
 • 100 de ore de formare profesională au fost oferite angajaților Ursus Breweries;
 • 47,01% din funcțiile de conducere ale companiei sunt ocupate de femei;
 • 8,26% din energia totală directă pe care Ursus Breweries o utilizează este regenerabilă.

 „Raportul de dezvoltare durabilă face parte din strategia Ursus Breweries de a integra sustenabilitatea în practicile sale uzuale și este un exemplu de transparență non-financiară și etică. Am ales să prezentăm această premieră românească în Cluj-Napoca, reconfirmând  public ADN-ul nostru local, cultivat de-a lungul timpului în trăirea comunității clujene, prin reînnoirea angajamentului de a investi în viitorul nostru comun”, declară Robert Uzună, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Cu această ocazie, reprezentanții Ursus Breweries au reînnoit angajamentele pentru continuarea și întărirea parteneriatelor pe care compania le are cu autoritățile locale clujene, mediul academic și cel non-guvernamental din Cluj-Napoca. Ursus Breweries a anunțat, de asemenea, că va continua susținerea proiectului Berăria Culturală pentru al treilea an consecutiv.

Totodată, și în 2015, Ursus Breweries va continua parteneriatul demarat acum doi ani, ce presupune susținerea candidaturii Municipiului Cluj-Napoca în cursa pentru nominalizarea drept Capitală Culturală Europeană în 2021.

 • Sofica Mihaela

  03/04/2015 #1 Author

  Ca o companie care se respecta si care este prezenta in aproape toate ipostazele vietii sociale, Ursus continua si anul acesta ascensiunea sa din ultima perioada. Incearca si reuseste sa bifeze toate noile orientari impuse de o piata in continua miscare.

  Reply

 • Eric Victor

  06/04/2015 #2 Author

  La cata bere se consuma in Romania era si normal ca o sa isi pezinte un asemenea raport. E bine ca doresc transparenta si ca sustin Clujul drept Capitala Culturala Europeana! E buna berea!!!

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.