Trends: „Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion” Trends: „Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion”
CIADO România prezintă bucureștenilor, în premieră, Expoziția „Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion”. Expoziția conține 12 lucrări în mărime naturală. Colecția de piese... Trends: „Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion”

CIADO România prezintă bucureștenilor, în premieră, Expoziția „Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion”. Expoziția conține 12 lucrări în mărime naturală. Colecția de piese țărănești și accesorii aparține Iuliei Gorneanu. Fotografiile au fost realizate la Muzeul Țăranului Român. Foto – Cristian Floriganta; Art Director – Alin Gălățescu; Stilism – designer Simona Semen;  Make-up – Sara Enache.

IA, în variantele de sărbătoare, de lucru sau de ceremonial, a însoțit femeia pe tot parcursul vieții. Ca orice veșmânt tradițional, IA constituie o secvență a memoriei colective, iar purtarea ei, o manifestare spirituală ce străbate timpul și prin care se poate descoperi istoria mitică a unui neam.

IA a inspirat marii pictori și designeri ai lumii, între care: Henri Matisse, Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta, Tom Ford, Joseph Altuzarra, Nicole Miller. A fost purtată de celebrități precum Sophia Loren, Brigitte Bardot, Dalida, Virna Lisi, Ali McGraw, Raquel Welch, Jennifer Garner, Kate Moss, Kourtney Kardashian, Halle Berry, Alexa Chung, Katie Holmes, Anne Hathaway, Liv Tyler, Rita Wilson, Adelle. Grație reginelor României, IA a devenit veșmânt regal.

IA

Deschiderea oficială a Programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” va avea loc pe 5 aprilie, în Duminica Floriilor, începând cu ora 16.30, în Parcul Tineretului, intrarea Șincai. Evenimentul va fi un adevărat maraton la care vor participa 600 de elevi din cadrul Cluburilor Copiilor, care vor susține programe artistice și peste 7000 de voluntari CIADO, părinți, elevi și studenți.

Acțiunea este cea mai amplă din ultimii 10 ani și se desfășoară sub patronajul CIADO, în cadrul programului „Artă Contra Drog”, in parteneriat cu Asociația Culturală de Teatru, Muzică și „Dracula” și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

 • Sofica Mihaela

  03/04/2015 #1 Author

  O asemenea intoarcere la origini poate constitui o renastere a sufletului romanesc, ca o miscare de rezistenta menita sa combata modernul atat de prezent in zilele noastre prin sintagma fashion, chiar daca, nu de putine ori, avem de-a face cu un kitsch.

  Reply

 • Eric Victor

  03/04/2015 #2 Author

  Moda reinvie! Schimbarile aduse sunt mereu spre modernizare! Bravo!

  Reply

 • Goia Ana Maria

  04/04/2015 #3 Author

  Sunt total de acord sa foloseasca motiv traditional in noul stil vestimentar dar sa se pastreze seriozitatea traditiei si sa nu aiba tenta sexuala.

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.