Cum te poate aduce Aspire mai aproape de Harvard Cum te poate aduce Aspire mai aproape de Harvard
Organizația Aspire a lansat, miercuri, 1 aprilie 2015, aplicațiile pentru o nouă ediție a celor mai prestigioase școli de vară pe leadership, antreprenoriat și... Cum te poate aduce Aspire mai aproape de Harvard

Organizația Aspire a lansat, miercuri, 1 aprilie 2015, aplicațiile pentru o nouă ediție a celor mai prestigioase școli de vară pe leadership, antreprenoriat și dezvoltare personală din Estul Europei: Aspire Academy, Aspire High School și Aspire Professional. Programele își propun ca și anul acesta să descopere, dezvolte și să conecteze viitorii lideri, fiind destinate celor mai buni liceeni, studenți și tineri profesioniști.

Aspire este singurul program din România cu participare internațională, care utilizează o curiculă alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard. În cadrul ediției din 2015, vor susține cursuri profesori de la cele mai bune universități din lume: Harvard, Stanford, INSEAD și Berkeley.

Cele 3 programe se desfășoară în intervalul 9-18 iulie, la Poiana Brașov, fiind destinate liceenilor, studenților, și tinerilor profesioniști ce au între 1-5 ani de experiență de muncă. Participanții vor fi ghidați de către profesori și traineri de specialitate în leadership, comunicare, negociere, business și storytelling. Complementar, aceștia vor avea oportunitatea de a dialoga cu antreprenori locali și regionali și alți oameni de succes, pe teme diverse.

Edițiile trecute au inclus workshop-uri despre: media cu Andi Moisescu și Lucian Mândruță, educație cu Mariana Gheorghe (CEO Petrom), business cu Georgios Argentopoulos (CEO Băneasa Developments), fotografie socială cu Cristian Movilă și antreprenoriat social cu Don Lothrop (fondator RomaniaOne). Pe lângă acestea, participanții Aspire High School vor mai avea parte și de panel-uri de discuții pe tema studiilor în străinătate și a procesului de aplicație pe care trebuie să îl urmeze.

Pentru cei selectați, academia reprezintă doar începutul experienței lor de dezvoltare, deoarece la finalizarea programului tinerii devin membri ai comunității Aspire, unde au parte de mentorat continuu în proiectele pe care le desfășoară, precum și de o serie de oportunități profesionale.

harvard-students

Aplicațiile sunt deschise tuturor tinerilor care pot demonstra abilități de leadership, dorința de auto-depășire, orientare către dezvoltarea comunităților din care fac parte, dar și sensibilitate interculturală. Perioada de aplicații se încheie pe 3 mai. Pentru mai multe informații despre programe și criteriile de eligibilitate, vizitați www.aspireacademy.ro.

Proiectul Aspire a început în anul 2011, când un grup de studenți români care au absolvit universități de top din Statele Unite și Europa: Harvard, Wharton, Princeton, IE, si Georgetown, au decis să ofere oportunitatea tinerilor români să experimenteze educația de care au avut ei parte.

Dintr-o școală de vară, Aspire a evoluat intr-o comunitate de peste 270 de tineri ambițioși cu potențial de a deveni liderii de maine. Comunitatea este una internațională, 80% fiind români (dintre care aproape jumătate au studiat sau studiază în străinătate), iar 20% provin din alte țări europene. În prezent, absolvenții Aspire studiază și muncesc în peste 20 de țări.

Viziunea Aspire este de a dezvolta o comunitate de lideri etici, de succes și influenți, într-o varietate de domenii și cu specializări diferite, în Estul Europei.

Misiunea Aspire este de a descoperi, dezvolta și conecta viitorii lideri; îi inspirăm să își atingă potențialul, să ducă o viață de care să fie mândri și să își aducă aportul la dezvoltarea societății.

Steve Jarding, profesor la Harvard Kennedy School, recunoscut ca fiind în top 50 cei mai influenți oameni implicați în politică în Washington, este încrezător că noua generație de lideri se află printre participanții la programele Aspire (video). Acesta va participa pentru al 3 an consecutiv la programele noastre.

 • Sofica Mihaela

  03/04/2015 #1 Author

  Absolut laudabila o asemenea initiativa si sunt ferm convinsa ca izvorul de minti luminate din Romania se va remarca si de aceasta data.

  Reply

 • Goia Ana Maria

  03/04/2015 #2 Author

  Foarte util ceea ce au facut dar ar fi si mai bine daca s-ar infiinta institutii de pregatire a elevilor de nivel mediu sau sau mai bine zis analfabeti sa invete o meserie .

  Reply

 • Eric Victor

  05/04/2015 #3 Author

  Pacat ca nu se face mai multa publicitate pe astfel de lucruri si la televizor apar numai personaje dubioase in urma carora nu putem invata nimic! Din cate se pare, asta place romanului!Din pacate

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.