Wizz Air începe să aloce locuri în aeronave. Află de când! Wizz Air începe să aloce locuri în aeronave. Află de când!
Operatorul de transport low cost Wizz Air, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața europeană de profil, a luat decizia de a... Wizz Air începe să aloce locuri în aeronave. Află de când!

Operatorul de transport low cost Wizz Air, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața europeană de profil, a luat decizia de a introduce locuri alocate începând cu luna mai 2015 pentru a îmbunătăți experiența și confortul pasagerilor.

Astfel, potrivit informațiilor companiei, serviciul va fi lansat pe rute selectate din 4 mai 2015 și în toată rețeaua Wizz Air din 19 mai 2015. Clienții vor avea la dispoziție în mod gratuit un sistem de alocare automată, care va fi integrat în procesul de rezervare din 8 aprilie. Wizz Air va aloca locuri apropiate pasagerilor care călătoresc împreună pe aceeași rezervare, acolo unde acest lucru este posibil.

Wizz Air intră pe aeroportul din Constanța. Prima rută: spre Londra

Totodată, clienții își vor putea schimba locul alocat cu un alt loc pentru un comision care începe de la 1 euro. Schimbarea va putea fi efectuată pe wizzair.com sau prin aplicația pentru smartphone WIZZ cu până la 3 ore anterior plecării aeronavei. Locurile peferate, cum ar fi cele de pe primul rând, pentru debarcare rapidă, sau locurile cu spațiu suplimentar pentru picioare, pot fi rezervate pentru un comision mai mare, în funcție de disponibilitate și conform regulii primului solicitant.

Sistemul de locuri alocate Wizz Air va funcționa începând cu 4 mai pe anumite rute (Budapesta-Barcelona, Katowice-Londra, București-Dortmund), iar apoi, din 19 mai, va fi introdus pe toate cele 360 de rute Wizz Air din cele 37 de țări.

Clienților care au rezervat bilete înainte de 8 aprilie pentru zboruri cu locuri alocate, le vor fi atribuite locuri în momentul check-in-ului, în timp ce pasagerii care au rezervări care includ WIZZ Xtra legroom și WIZZ Reserved Seat își vor putea alege locurile fără niciun cost adițional.

TARIFE ONLINE APLICABILE CÂND PASAGERII DORESC SĂ SCHIMBE LOCUL ALOCAT GRATUIT

Primul rând Locuri în față Locuri în partea din față a cabinei Locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare Partea din spate a cabinei
€5 – €23 €3 – €17 €2 – €5 €5 – €23 €1 – €2,50

Pasagerii membri WIZZ Premium și WIZZ Privilege Pass își vor putea alege orice loc în mod gratuit și vor beneficia în continuare de Priority Boarding (prioritate la îmbarcare), pentru a evita așteptarea la rând. Începând cu 8 aprilie Wizz Air reduce tariful serviciului Priority Boarding la doar 2 euro.

“Această îmbunătățire majoră pentru clienții noștri vine ca parte a dezvoltării constante de servicii și operațiuni mai bune. Sunt convins că trendul companiilor aeriene de a reintroduce locurile alocate reflectă ceea ce consumatorii apreciază cel mai mult în prezent, când călătoresc: un tarif de călătorie accesibil și o experiență confortabilă și fără griji. Avem 180 de locuri în fiecare dintre cele 55 de aeronave A320, iar din noiembrie vom avea 230 de locuri în noul nostru A321. Alocarea locurilor vine ca parte dintr-o serie de etape de îmbunătățire a experienței, planificate în 2015, pe care le vom anunța în curând”, a declarat György Abrán, Chief Commercial Officer Wizz Air.

wizz air

 • Goia Ana Maria

  02/04/2015 #1 Author

  Mi se pare o idee foarte buna sa poti modifica numarul locului , eu de obicei imi aleg la geam 🙂 . Intotdeauna aleg Wizzair pentru oferte si conditii foarte bune.

  Reply

 • Sofica Mihaela

  03/04/2015 #2 Author

  Era de mult asteptata o asemenea initiativa, mai ales pentru persoanele care folosesc foarte des acest mijloc de transport. Posibilitatea de a accesa o asemenea aplicatie echivaleaza cu un castig de timp, deoarece pentru schimbul de loc, nu mai esti nevoit sa mergi in agentie personal.

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.